Dinsdag 22 oktober 2019

LEZERSNIEUWS Poëzie schrijfster opent Poëzie week bij obs Pantarijn

DE MEERN > Speciaal voor de Poëzie week kwam Poëzie schrijfster Marja Vos, gastlessen geven.

Terwijl de nationale voorleesdagen nog in volle gang zijn begon de week van Poëzie ook is alweer Tijdens de deze weken wordt er extra aandacht besteed aan alles rondom lezen en schrijven, met o.a. een voorleesontbijt, veel voorlezen voor eigen leerlingen maar ook bij KDV. En op 31 januari kan dan ook een echte poëzie schrijfster voor de groepen 4, 5 en 6.

Ze las voor uit eigen werk en leerde hoe Poëzie i opgebouwd en hoe ze zelf poëzie konden schrijven, tevens besteedde ze aandacht aan illustraties bij Poëzie.

Maar wat veel leerlingen echt interessant vonden, waren de poëzie gedichtjes, uit de schrijfster eigen album uit 1957. Vele hadden nog nooit een poëzie album gezien en enkele gaven zelfs aan dat ze nu opzoek gaan naar de poëzie albums hun (groot)ouders .Als afsluiting gingen de leerlingen een illustratie maken passend de “de verliefde sneeuwman.”

Bij Obs Pantarijn wordt er niet alleen tijdens deze weken veel aandacht aan lezen besteed maar door het hele jaar vinden er extra activiteiten plaats op het gebied van lezen. Obs Pantarijn is van mening dat dit de basis maar ook vooral leuk.(www.obspantarijn.nl)

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN



© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden