Zondag 15 september 2019

LEZERSNIEUWS Live talkshow over liefde in de vinex bij RAUM

LEIDSCHE RIJN > Aanstaande donderdag 21 februari staat de eerste Talkshow De Ruit van RAUM met Teddy Tops op het programma. Elke editie (de volgende zijn op 18 april en 27 juni) heeft als rode draad ‘maakbaarheid’. Omdat Leidsche Rijn bij uitstek maakbaarheid uitstraalt, en omdat het een actuele manier van denken bevraagd, net zoals RAUM dat zelf doet. Samen met Teddy Tops onderzoeken we bepaalde thema’s, met de eerste editie, een week na Valentijn: de Liefde. Tafelgasten zijn oa Elisabeth Timmermans (14-02 nog in het nieuws: https://nos.nl/l/2271886) van het boek Liefde in een tijd van Tinder, Jemma Middleton van Polyamorie Nederland en matchmaker Michaela ten Siethof. Verder nog poëzie van Jonathan Griffioen, een livecolumn van Marieke Dubbelman en beeld van Willem Popelier.

Is de liefde maakbaar? Te vangen in een algoritme? Te vereeuwigen in het huwelijk? Waar vinden we romantiek en intimiteit in Utrecht en Leidsche Rijn? De allereerste editie van Talkshow De Ruit onderzoekt de maakbaarheid van liefde, een tijdloos én super actueel onderwerp wat iedereen aangaat. Het stedelijke landschap van de liefde verandert razendsnel door allerlei (technologische) invloeden, veranderende wensen en persoonlijke verlangens. In gesprek met tafelgasten, schetsen we een actueel beeld van de liefde, met een blik op Leidsche Rijn en de stad - en een oog op de toekomst.

Talkshow De Ruit is dé live talkshow van de Utrechtse schrijver en journaliste Teddy Tops. De Ruit schetst een actuele blik op de stad van nu. In anderhalf uur tijd gaat Teddy in gesprek met vaste en eenmalige gasten, over de maakbaarheid van de stad in het algemeen en Leidsche Rijn in het bijzonder. Vanuit wisselende thema’s wordt ontwikkeling en vooruitgang besproken, altijd via grappige én serieuze invalshoeken. Teddy’s gasten komen uit alle lagen van de stad: van buurtbewoner tot wijkagent en van politicus tot theatermaker. Zin in een snelle, frisse avond met humor én verdieping? Wees welkom bij Talkshow De Ruit, in Venster bij RAUM!

Teddy Tops (1989) schrijft journalistieke artikelen en proza, en maakt en host programma’s. Ze reist al jaren door het land met het spoken word / literaire platform Mensen Zeggen Dingen, waarvoor ze o.a. Paradiso, Lowlands en EKKO aandeed. Naast modereren, schrijft Teddy voor o.a. de Dakhaas, Theaterfestival Boulevard, De Persgroep en nog veel meer. De redactie van Talkshow De Ruit bestaat naast Teddy uit mede-host en theatermaker Oscar Kocken, columnist bij het AD én Leidsche Rijn bewoner Marieke Dubbelman en fotograaf Willem Popelier.

Donderdag 21 februari

19:30 - 21:30

Locatie: RAUM - Venster

Gratis entree

Pin only

→ bit.ly/TalkshowDeRuit1

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden