Zaterdag 21 september 2019

LEZERSNIEUWS Kwakbol-carnavalsmis in Bavokerk

HARMELEN > Verbindend, humoristisch en eerbiedwaardig... Dit waren slechts enkele van de vele positieve reacties op de geslaagde Carnavalsmis in de R.K. Kerk St. Bavo in Harmelen, met het thema “Zalig en Zot”.

Zondag 17 februari werd de jaarlijkse carnavalsmis gehouden in Kwakbollenpoel. Deze werd gehouden in de Bavokerk aan de Ambachtsheerelaan in Harmelen. Onder leiding van Diaken Frank van Rooijen was de kerkdienst omlijnd met enkele carnavaleske elementen. Diverse kerkgangers waren op een carnavaleske wijze verkleed naar de kerk gekomen, die weer bomvol zat.

Onder de vrolijke noten van feestband De Bazuin kwamen de Prinselijke paren van C.V. De Kwakbollen, de Sint Bavoschool en de Notenbalkschool op, waarna de Raden van Elf aansloten. Hierop werd eenieder welkom geheten bij deze viering, waarbij ook het Jeugdkoor en het Bravisimokoor hun beste klanken lieten horen.

Tijdens de preek wist voorganger Frank van Rooijen op een bijzonder leuke en boeiende wijze het geloof te koppelen met carnaval. Dit op een volgens velen zeer geslaagde wijze, waarbij op een deels luchtige en humoristische wijze, echter ook zeker serieuze wijze de boodschap werd verkondigd.

Tijdens de mis werd ook op ludieke wijze stilgestaan bij het 44-jarig bestaan van de carnavalsvereniging De Kwakbollen. 4 x 11 jaar is immers een carnavalesk jubileum. De bijzondere Carnavalsmis werd aan het eind afgesloten met een lekkere bak koffie in de kerk, waardoor iedereen vast een voorproefje kon nemen op het komende Kwakbol-carnaval.

Klein carnavalsweekend; 23 en 24 februari:

Komend weekend kan iedereen vast in de feestelijke stemming komen, met de opwarmers voor de vele carnavalsfestiviteiten in Kwakbollenpoel. Met het Crespon Carnaval en het Kwakbollen Kleintje Carnaval wordt het een beregezellig ‘Klein Carnavalsweekend’

Zaterdag 23 februari zullen de Kwakbollen op bezoek gaan bij de Crespon, waar weer een groot carnavalsfestijn wordt georganiseerd. Met 3 top-zangers beloofd het weer een memorabele avond te worden. Het thema voor deze immer gezellige avond is dit jaar “Later als ik groot ben”. Tijdens het Crespon carnaval zal Prins Dagobert XLIV de Verdienstelijk Cresponner 2019 bekend maken. Kijk voor meer informatie op www.Crespon.nl

Om echt lekker op te warmen voor het Grote Carnavalsweekend is leutbunker Dezibel op zondag 24 februari het decor voor het “Kleintje Carnaval” van De Kwakbollen. Met optredens van drie brassbands/ blaaskapellen zal er een groot feest van worden gemaakt. Dit jaar zullen feestkapel ‘De Blaasbalgen’ uit Leidschendam, Muziekmakerij ‘’T Zootje’ uit Delft en Dweilorkest ‘De Klinkers’ voor u optreden. Natuurlijk is de eigen Kwakbollen Brassband ook aanwezig om hun beste nootjes te spelen. Ook dit jaar zal er weer worden afgesloten met een spektakel aan het eind van de tweede sessie.

Met Kleintje Carnaval zijn er dus weer voldoende ingrediënten voor een gezellige, muzikale middag in de leutbunker Dezibel. De middag start om 14:30 uur en de toegang is uiteraard gratis.

De volgende datums kunt u in ieder geval vast vrijhouden in uw agenda;

Belangrijke data Harmelens Carnaval 2019:

23 februari Crespon Carnaval, aanvang 21:00 uur in Dezibel.

24 februari Kleintje Carnaval, aanvang 14:30 uur.

1 maart Ziekenbezoek.

2 maart Grote Optocht door Kwakbollenpoel, erna groot feest in Dezibel

LET OP: Vrij entree van 15:00u tot 19:00 uur. 19:00u Einde middag

Vanaf 20:30 uur Alleen toegang met toegangsmunt en minimumleeftijd 16 jaar

3 maart Grote Optocht door Knopengein (Montfoort), erna groot feest in Dezibel

4 maart 55+ Carnaval, aanvang 14:00 uur in Dezibel.

Maandagavond: thema-avond “Carnaval door de jaren heen”, aanvang 20:30 uur.

5 maart Scholenbezoek (St. Bavoschool, Horizon en Notenbalk).

Kinder Carnaval, aanvang 15:30 uur in Dezibel.

Kwakbollen Snik (met het verzuipen van de Grote Kwak).

Aanvang 20:30 uur in Dezibel

Tot bij een, en hopelijk meerdere van onze carnavalsactiviteiten.

Carnavalsvereniging De Kwakbollen

Kijk voor meer informatie op www.kwakbollen.nl. Vindt de Kwakbollen ook leuk op Facebook (C.V. De Kwakbollen).

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden