Zondag 15 september 2019

LEZERSNIEUWS 5de Warme truiendag Obs Pantarijn

DE MEERN > Vrijdag 15 februari was het alweer de 5 de warme truien dag voor obs Pantarijn. Elke jaar wordt er op deze dag extra aandacht besteed aan het thema “Klimaat”. Het is niet een eenmalig iets, gedurende het gehele jaar staat tijdens het projectonderwijs o.a. Natuur en Milieu in de aandacht. De leerlingen zijn hier dan mee bezig via een multidisciplinaire kijk.

Maar met warme truiendag is er naast bewustwording ook tijd om op een creatieve manier bezig te zijn met de uitdagingen van de klimaatverandering. Zo werd er door groep 6 & 7 een debat gehouden tussen voor – en tegenstanders van verschillende aanpakken, gingen andere groepen aan de slag met een escaperoom op het gebied van klimaatveranderingen. En de jongerengroepen hielden een warme kleding estafette en bekeken ze hoeveel truien je eigenlijk aan kan over elkaar en wat dat betekent voor hoeveel lager de verwarming dan gezet kan worden.

Het was in ieder geval weer een leerzame, creatieve en leuke warme truiendag. Meer weten over NME onderwijs, projectonderwijs bij obs Pantarijn; www. Obspantarijn.nl

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden