Maandag 23 september 2019

LEZERSNIEUWS Atelier Wetenschap en Techniek op De Krullevaar

DE MEERN > Op basisschool De Krullevaar in De Meern stond de vrijdag voor de voorjaarsvakantie in het teken van 'Wetenschap & Techniek'. Na een gezamenlijke start op het schoolplein én in de hal waar leerlingen uit de bovenbouw proefjes deden, gingen de leerlingen uit de groepen 1 tot en met 8 aan de slag met het atelier.

Van het ontwerpen van boten en knikkerbanen tot het slopen van oude apparaten, van spannende experimenten met gips en rozijnen tot het maken van balpennen: via een ingenieus kiesbordsysteem konden zij kiezen uit een grote hoeveelheid diverse activiteiten. Door de enthousiaste hulp van ouders én de enorme inzet van de leerkrachten en leerlingen werd de dag één groot succes.

Ateliers maken net als projectonderwijs deel uit van het concept waar de school in de wijk Veldhuizen op is geënt. De Krullevaar heeft een drieluik ontwikkeld voor de ateliers: beeldende vorming, dans & muziek en techniek. Op deze wijze wordt er beter aangesloten bij de beleving- en belangstellingswereld van de kinderen.

Meer informatie: www.dekrullevaar.nl

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden