Zondag 15 september 2019

LEZERSNIEUWS Art mobile photografer van het jaar 2019 heeft oog voor Archeologiepark

LEIDSCHE RIJN > Phonographer Magazine voor en over smartphone photography heeft voor het eerst fotowedstrijd georganiseerd. Er was mogelijk om max. 10 foto’s te mogen insturen. Allen maar foto’s die werden gemaakt met mobiele toestel telden mee. Er konden foto’s in vijf categorieën ingediend worden: Architectuur, Portret, Street, Macro en Art. Uit alle 300 inzendingen zijn vijf genomineerden per categorie gekomen (15 in totaal), die begin februari 2019 zijn bekend gemaakt. Ik deed ook mee met mijn 10 ingezonden foto’s. Een van mijn plaatje is onverwachts genomineerd in categorie Art naast twee andere geweldige fotografen.

(hierbij link naar alle nominaties samen met gekozen foto’s:

https://phonographer.nl/nieuws/174-nominaties-phonographer-awards-2018-2019 )

Mijn foto ‘Ga weg van mijn maan, kleine jonge!’ is double exposure foto, aldus een achtergrond landschap foto uit Archeologiepark in Utrecht samen gemengd met mysterievolle, artistiek portret van model Tommi Z. uit binnenstad Nieuwegein. Alles is tot laatste pixel bijgewerkt met smartphone. Met mijn foto wou ik met anderen laten delen dat er ook veel meer dan allen kleine lensje zit in mobile camera. Het meest belangrijk is volgen van het idee en benadrukken de verbonden emoties. Dat creëert goede foto niet andersom. Camera die is gebruikt voor het stand brengen van de visie van de fotograaf is slechts een middel ongeacht zijn merk of model.

Op 17 februari in Dierenpark Amersfoort werden uiteindelijk de Phonographer Awards uitgereikt tijdens het Mobile Creators event. Daar met deze geweldige commentaar: ‘De jury vind deze foto surrealistisch omdat hij een vervreemdende werking heeft. Een origineel beeld en origineel uitgewerkt. Er heeft spelende bewerking plaats gevonden, waardoor de foto een vredige en rustgevende sfeer ademt. De jury zou deze foto wel boven bank willen hebben.’ ben ik uitgeroepen tot winnaar: mobilefotograaf van het jaar 2019 in categorie ART!

Ik ben hier trots op en zou mijn inzending en deze trots graag met Utrechters willen delen.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden