Maandag 16 september 2019

LEZERSNIEUWS Tegel eruit, plant erin!

LEIDSCHE RIJN > Tuinvereniging Groei & Bloei organiseert in samenwerking met Intratuin op 23 maart weer de succesvolle actie van: neem zelf een steen uit je tuin mee en hier krijg je gratis twee planten voor terug! Deze dag kun je tussen 10 en 15 uur bij Intratuin Leidsche Rijn en Koningsweg terecht bij de stand van Groei en Bloei Utrecht. Deze actie wordt ook ondersteund door IVN Natuureducatie, die het belangrijk vindt dat tuinen groener worden en #waterproof030 (zie YouTube)!

Waarom belangrijk voor de natuur?

In een tuin met allemaal stenen kan het regenwater niet de grond in zakken naar het grondwater. Bij zware regenval kunnen de putten het water niet aan en krijgen we overlast van rioolwater op straat. Bij extreme warmte en droogte is het in ‘stenen’ tuinen veel heter, want planten verdampen water waardoor het koeler wordt. Afgelopen zomer zijn er vele bomen dood gegaan doordat er te weinig water in de bodem is gekomen.

Mede door de ‘verstening’ van de tuinen (en het gebruik van insecticide) is in de afgelopen 25 jaar 75% van de bijen, vlinders en andere insecten uit ons groen verdwenen. De hommelvlinder is daardoor bv. al uitgestorven.

Nu doen!

Maak gebruik van deze actie voor het welzijn van mens en natuur én uw portemonnee! Twee plantjes per klant, maar meer stenen inleveren juichen we alleen maar toe.

Infoavond

Op maandag 13 mei om 20 uur organiseert het IVN Vecht & Plassengebied in samenwerking met stadsecoloog Gitty Korsuize een informatiebijeenkomst over deze Steenbreek actie en Waterproof030. Locatie: Hof ’t Spoor, Operettelaan 629 Utrecht (Terwijde Leidsche Rijn). Aanmelden kan via secretariaat@ivnvechtplassen.org. Andere natuuractiviteiten kunt u vinden op www.utrecht.groei.nl en www.ivn.nl

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden