Dinsdag 17 september 2019

LEZERSNIEUWS Na één Fever feest ben je verslaafd”

Foto: Wim de Reuver.

DE MEERN > Aanstaande zaterdag 30 maart bereikt de Feverkoorts zijn halfjaarlijks hoogtepunt. Dan luiden we de lente in met Spring Fever in Muziekpodium Azotod. John en Mitchell van Kippersluis zijn Fever-bezoekers van het eerste uur. Terwijl het koffiezetapparaat pruttelt, vertellen vader en zoon aan de keukentafel enthousiast over Fall en Spring Fever.

John: “Ik kom al heel lang in Azotod. Toen onze jongens naar de basisschool gingen, ontmoetten we andere ouders die ook naar Azotod gingen. Nu kom je dezelfde ouders tegen bij de sportvereniging én bij Fall en Spring Fever. Hartstikke gezellig.” Bij de Fever-feesten is de kans dus aanwezig dat je vrienden en bekenden van vroeger tegenkomt. Mitchell (22) beaamt dat: “Ik spreek er bijvoorbeeld mensen van de basisschool. Als je naar de middelbare school gaat, verlies je elkaar een beetje uit het oog en bij Fall en Spring Fever kom je elkaar nu weer tegen. Het is superleuk om dan bij te praten. Hetzelfde geldt voor oude voetbalmaatjes.”

Mixed generations

Fall en Spring Fever zijn mixed generations-feesten, voor alle leeftijden dus. En dat blijkt een doorslaand succes. Mitchell: “Veel jongeren denken dat het helemaal niet leuk is om naar een feest te gaan met je ouders, maar na één Fever ben je verslaafd. Sportmaatjes en vrienden twijfelen vaak in eerste instantie en gaan dan toch mee. Daarna kom ik ze iedere editie tegen, haha!” Hoe dat dan werkt met de muziek? John: “Dat is juist het leuke. Er wordt een goede mix gedraaid van muziek vanaf de jaren ’60 tot nu. En iedereen gaat erop uit zijn dak, best bijzonder eigenlijk.” Mitchell knikt: “Je ziet die ouderen toch een beetje losgaan. Dan ga je vanzelf wel meedansen. En andersom ook.”

Een vast gegeven bij Fall en Spring Fever is de Fever Top 10 van DJ Wammes. Van tevoren mogen ambassadeurs en bezoekers hun persoonlijke top 5 invullen. Daaruit ontstaat de Fever Top 10 en die is iedere editie weer even divers. The Blockparty (HUTS), Golden Earring, Coldplay, De Jeugd van Tegenwoordig en R.E.M.; het kan allemaal voorbij komen.

Foto’s

Een andere leuke extra bij Spring Fever is de photobooth met gekke props. Mitchell: “De photobooth vind ik echt superleuk. Dan trek je toch je ouders even dat hokje in. Hoe vaak sta je nou met ze op de foto? Dus die kans laat ik niet voorbij schieten.” Ter illustratie worden de foto’s van de vorige Fever-edities er even bij gepakt. Die hangen bij de familie Van Kippersluis namelijk standaard in de keuken. “Gezellig toch?”

Eigenlijk valt er geen onvertogen woord over Fever. En dat blijkt typerend voor de feesten. John: ”Het is lekker dichtbij huis, er is nooit gezeur, iedereen is vrolijk. Het is één van de weinige feesten waarbij ik nog nooit ruzie heb gezien. Iedereen geniet van de muziek en de gezelligheid. En het is fijn dat je tijdens de avond ook een lekkere bitterbal kunt eten. Daardoor blijft iedereen nog langer hangen.” De mannen kunnen eigenlijk maar 1 nadeel bedenken. Mitchell: “Soms valt een feest net in het weekend voor een tentamenweek, dat kan lastig zijn. Maar als je goed plant”, grijnst hij “moet het geen probleem zijn.”

Laatste kaarten

Aanstaande zaterdag 30 maart; Spring Fever in Muziekpodium Azotod. De deuren openen om 21.30 uur met het bekende welkomstdrankje voor Vroege Vogels. Er is nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Kijk voor meer informatie op www.azotod.nl.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden