Zaterdag 21 september 2019

LEZERSNIEUWS Ianthe Minnaert uit Maarssen, ONE Jeugdambassadeur

MAARSSEN > Ianthe is geselecteerd als Jeugdambassadeur voor de campagneorganisatie ONE in 2019. Zij zet zich actief in voor de strijd tegen extreme armoede en voorkombare ziekten.

Op 8 maart, Internationale Vrouwendag, heeft zij samen met 30 andere Nederlandse Jeugdambassadeurs campagne gevoerd voor vrouwenrechten, en gesproken met Europarlementariër Kati Piri. Ianthe (15) zei: ‘Ik heb er heel veel zin in om als jeugdambassadeur aan de slag te gaan. Ik vind het heel belangrijk om op te komen voor anderen, die deze mogelijkheid niet hebben. Ook wil ik anderen laten zien dat je heel ver kan komen als je dat echt wil. Jouw stem kan echt een verschil maken!’

In het Jeugdambassadeur-programma werken honderden jonge vrijwilligers in Nederland en in Europa, Sub-Sahara Afrika en Noord-Amerika samen om de bewustheid te vergroten over de strijd tegen extreme armoede. Als onderdeel van het programma heeft Ianthe ontmoetingen met politici, media en het algemene publiek (jij en ik) zowel hier lokaal in Maarssen als in Den Haag bij de Tweede Kamer.

Naast het promoten van de positieve invloed die ontwikkelingssamenwerking wereldwijd heeft zal zij campagne voeren voor de strijd tegen hiv/aids, malaria en tuberculose. Daarnaast roepen ze Nederland op door te gaan met het ondersteunen van onderwijs in ontwikkelingslanden.

Eefje van Esch, Campagne en Media Coördinator van ONE in Nederland, zei: ‘We hebben dit jaar een fantastisch team van Jeugdambassadeurs. Ze zullen zich bezighouden met zowel het algemene publiek als politieke leiders, waarbij zij hen oproepen tot een eerlijkere wereld en een einde aan extreme armoede. Door te focussen op economische empowerment van vrouwen en onderwijs voor meisjes, zullen zij enkele van de onderliggende problemen die extreme armoede veroorzaken aanpakken.’

Dit is het zesde jaar dat het Jeugdambassadeur programma in Nederland van start gaat. In de laatste jaren zijn Jeugdambassadeurs naar de Tweede en Eerste kamer, het Europees Parlement en bij de G7-top geweest om wereldleiders op te roepen om actie te ondernemen tegen extreme armoede.

ONE is een internationale campagne- en lobbyorganisatie met meer dan 9,5 miljoen leden die zich inzetten om extreme armoede en voorkombare ziekten de wereld uit te helpen, vooral in Afrika. Als onpartijdig organisatie verhogen we het publieke bewustzijn en zetten politieke leiders onder druk om aids en andere voorkombare ziekten te bestrijden, en om de investeringen in landbouw en voeding te verhogen. Ook vragen we om meer transparantie van overheden en armoedebestrijding programma’s. Lees meer op www.one.org.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden