Maandag 16 september 2019

LEZERSNIEUWS Wereldwinkel Woerden viert 40-jarig jubileum met Afrikaans feest

Voorzitter Ed Zwennis

WOERDEN > Dat de Wereldwinkel dit jaar 40 jaar bestaat, zal niemand ontgaan zijn. De afgelopen maanden is er flink promotie gemaakt met uiteenlopende artikelen uit verschillende landen. In januari was het themaland India, in februari Tunesië en maart Zimbabwe.

De maand april staat geheel in het teken van het continent Afrika. De winkel heeft dan speciale thema-tafels met daarop producten uit Afrika. Denk hierbij aan traditionele Zulu baskets en schalen uit KwaZuluNatal, uniek en kleurrijk servies uit HoutBay, glazen kunstwerkjes uit Swaziland, kleurige wandkleden uit Limpopo, beelden uit Zimbabwe en nog veel meer. Allemaal met fair trade keurmerk. Zo weet je zeker dat de producent een eerlijke prijs heeft gekregen voor het harde werken.

Op zaterdag 13 april wordt het jubileum groots gevierd in de Havenstraat op nummer 49. Het feest begint om 10.00 uur. Buiten zullen diverse kraampjes staan met o.a. Suid Afrikaanse lekkergoed, koffie thee en sapjes, de slaafvrije chocolade van Tony Chocolonely en vele andere Wereldse cadeaus. Alle bezoekers kunnen gratis deelnemen van de jubileum prijsvraag en hiermee een prachtige prijs winnen.

Voor de kinderen is er een grabbelton, ook kunnen zij geschminkt worden. Gedurende de dag zijn er een drietal sprekers en de burgemeester komt rond 11.30 uur voor een speciaal bezoek. Daarnaast zijn er feestelijke optredens van o.a. de Woerdense Sofie de Bruijn, het koor Rhythm and Friends, West-Afrikaans slagwerk van Opgetrommeld met Afrikaanse Dansgroep uit Gouda en het koor Kioso Kyuwenda.

De dag wordt aan elkaar gepraat door de Woerdense speaker Maarten Tuit.

Cadeau-giften die wij die dag mogen ontvangen schenken wij aan Kinderfonds Mamas, een geweldig initiatief waarin lokale moeders de zorg van zwerfkinderen met liefde en warmte op zich nemen. Hiervoor zal een speciale box op onze toonbank staan.

Het belooft echt een heerlijk feest te worden en iedereen is van harte welkom! Dus houd de agenda vrij op zaterdag 13 april en kom allemaal naar de Wereldwinkel in Woerden. Kijk voor meer informatie op onze website www.wereldwinkelwoerden.nl of onze Facebook-pagina.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden