Zaterdag 21 september 2019

LEZERSNIEUWS Succesvol theatraal concert "Tussentijd"

LEIDSCHE RIJN > Afgelopen zondagmiddag 7 april vond in de prachtige theaterzaal van Castellum Hoge Woerd in De Meern de matineevoorstelling plaats van het theatraal concert “Tussentijd”, uitgevoerd door a capella vrouwenkoor The Rhine Singers, o.l.v. Thomas Keijner en Floor Snijders, onder regie van Marijn van den Boogaard.

Het concert maakt onderdeel uit van het project “Na 35 jaar: onderweg naar jong, oud, nieuw en anders”. In dit project staat het levendig en bij de tijd houden van een vereniging, in dit geval het koor The Rhine Singers uit Vleuten/De Meern, centraal. Na het jubileumjaar 2018 (35 jaar) is de focus gelegd op vernieuwing, gebruik van ervaringen van leden, ledenwerving (m.n. jongere leden) en het oppakken van een grotere diversiteit aan stijlen en vaardigheden om een groter publiek enthousiast te maken voor deze vorm van kunst & cultuur. De rol van de jonge professionals, allen (recent) afgestudeerd aan de HKU, hetzij als muziekdocent/dirigent, hetzij als theatermaker/regisseur is hierin cruciaal. “Tussentijd” is één van de resultaten van deze avontuurlijke samenwerking. Eerder gehouden workshops mbt koorzang, en bijvoorbeeld de workshop “Vocal Painting & Circe Singing” op woensdag 10 april zijn andere sprekende voorbeelden.

Het project blijkt een voorop lopend antwoord op de gepubliceerde verenigingsmonitor van LKCA (Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie Amateurkunst) waarin trendontwikkelingen in ledenaantal, commitment en vergrijzing binnen verenigingen en amateurkunst worden aangekaart.

Momenteel bestaat het koor uit 20 leden. Ze willen graag groeien naar 30, met aanvulling verdeeld over alle vier/vijf stempartijen (SSMAA). Iedereen met interesse in a capella koor/klein ensemble zang wordt aangemoedigd of een workshop te volgen of eens binnen te lopen op een repetitie avond voor een eerste kennismaking! Heel graag willen de Rhine Singers hun enthousiasme voor samen muziek maken delen met deelnemers en publiek.

Het project wordt goed gewaardeerd en ondersteund door Cultuurfonds Utrecht en VSBfonds.

Heb je interesse? Neem dan vooral vrijblijvend contact op via www.rhinesingers.nl. Of bezoek de website en social media voor meer informatie.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden