Zondag 22 september 2019

LEZERSNIEUWS Meiden basisschool De Achtbaan in De Meern op bezoek bij technisch bedrijf

UTRECHT > Op 11 april 2019 brengen meiden van Basisschool De Achtbaan in De Meern, Bossche Vakscholen in Den Bosch en het Ichthus Lyceum in Driehuis een bezoek aan technisch dienstverlener Kuijpers. Dit bezoek maakt onderdeel uit van de landelijke Girlsday: een initiatief van VHTO voor meiden van 10 tot 15 jaar met als doel om hen op jonge leeftijd te interesseren voor bèta, techniek en ICT.

Op de twee locaties organiseert Kuijpers diverse technisch getinte activiteiten voor de meiden. Zo kunnen zij in Den Bosch onder andere een kijkje nemen in één van de bijzondere projecten van Kuijpers, via virtual en augmented reality oftewel een VR-bril. In De Meern is ‘De Alles is Techniek Experience’ bus van Otib (Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch InstallatieBedrijf) aanwezig, waar de meisjes zelf kunnen ervaren hoe belangrijk techniek is in het dagelijks leven. Ze gaan bovendien zelf aan de slag tijdens deze Girlsday: ze solderen een kaarsenstandaard, zetten een stekkerdoos in elkaar, gaan 3D-tekenen en de meiden krijgen een workshop Aikido en techniek. Door de combinatie van sport en techniek ontdekken de leerlingen welke kennis nodig is bij onder andere het programmeren van diverse robots.

De meiden zien hoe leuk techniek is. Aan het eind van de dag zijn zij verrast zijn over de verschillende mogelijkheden in de technische wereld en welke kansen er voor ze liggen.

Girlsday 2019

Niet alleen in Den Bosch en Utrecht doen meisjes mee met Girlsday, in het hele land gaan meer dan 10.000 meisjes aan de slag bij honderden bèta, technische en ICT bedrijven. Ze mogen rondkijken bij bedrijven, kennismaken met (vrouwelijke) bèta/ technische professionals én zelf aan de slag!

VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek organiseert Girlsday 2019 in samenwerking met het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en TechniekTalent.nu.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden