Zaterdag 21 september 2019

LEZERSNIEUWS Aktie voor Aktie koopt kinderboeken voor opvanghuizen Brazilië

VLEUTEN-DE MEERN > Het lijkt zo doodnormaal: een leesboek kopen voor een kind. Maar als de ouders heel arm zijn en bovendien niet kunnen lezen of schrijven is dat natuurlijk wel bijzonder. Het gevolg is dat die kinderen, die toch al een leerachterstand hebben, meestal niet goed leren lezen. Ze hebben immers geen boeken om leeservaring op te doen. En daarmee hebben ze een grote kans dat ze levenslang blijven hangen in de armoede die ze thuis gewend zijn.

De vereniging Aktie voor Aktie uit Vleuten-De Meern wil daar wat aan doen. Met de steun van twee donateurs heeft de vereniging voor € 2.000,- aan leesboeken gekocht voor de kinderen van drie opvanghuizen in Noordoost Brazilië. Het gaat hier om een zeer arm gebied, 28 procent van de kinderen groeit hier op in grote armoede. Door goed te leren lezen krijgen deze kinderen later een veel betere positie op de arbeidsmarkt.

Voor deze Braziliaanse kinderen waren de boeken iets heel bijzonders. Ze kennen alleen de saaie leerboeken van school. En nu kregen ze boeken met foto’s en plaatjes. Met teksten op hun niveau. Zelfs de leiding van de tehuizen was verbaasd: ze pakken deze boeken telkens weer! En de vereniging Aktie voor Aktie hoopt op deze manier te bereiken dat deze kinderen zich aan de armoede kunnen ontworstelen zodat hulp van anderen niet meer nodig is.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden