Woensdag 13 november 2019

LEZERSNIEUWS Concert Rubens Consort met winnaars Prinses Christina Concours

BAAMBRUGGE > Concert Rubens Consort met winnaars Prinses Christina Concours & Stichting Kindersymfonie – 12 mei, Postwijck, Baambrugge

Het Rubens Consort is voor de 10e keer op tournee met laureaten van het Prinses Christina Concours. Inmiddels hebben zij er drie prachtige concerten opzitten in Den Haag, Amsterdam en Utrecht. Zij sluiten hun tournee af op 12 mei in Baambrugge, in samenwerking met de Stichting Kindersymfonie.

Professionele musici, vakstudenten muziek en jonge amateurs werken samen op deze bijzondere kamermuziekdag. De musici van het Rubens Consort coachen drie prijswinnaars van het Prinses Christina Concours, die op hun beurt weer lesgeven aan de kinderen. De jongsten daarvan zijn 8 en nog beginnend, de oudsten zijn 16 en 17 jaar en kunnen al een strijkkwartet van Schubert aan.

In maart hebben de ensembles al een voorbereidende middag gehad met het Kamermuziek Lab en op 12 mei gaan ze de puntjes op de "i" zetten. Wat zij in korte tijd door de inspirerende ervaring met gevorderde leeftijdsgenoten kunnen bereiken, laten zij op 12 mei zien en horen tijdens een concert in de Postwijck Kerk te Baambrugge.

Datum: zondag 12 mei

Locatie: Postwijck Kerk, Baambrugge (Rijksstraatweg 29, 1396 JD Baambrugge)

Concert i.s.m. Stichting Kindersymfonie (www.kindersymfonie.nl)

Aanvang: 15.00 uur

Toegangsprijs: €10 volw | €5 kind

www.rubensconsort.nl

Programma:

Vóór de pauze spelen de leerlingenensembles van de Stichting Kindersymfonie diverse stukken, o.a. van Katharina Baker, Adam Carse en Schubert.

Na de pauze volgt een optreden door de zes musici van het Rubens Consort Kamermuziek Lab 2019. Zij spelen dan delen uit hun concertprogramma:

A. Vivaldi – Sonate voor cello en continuo nr.5 in e klein RV40

A. Dvořák – Terzetto in C groot, opus 74 voor twee violen en altviool

J. Brahms – Strijksextet nr. 1 in Bes groot opus 18

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden