Zondag 17 november 2019

LEZERSNIEUWS Vleu de Boules leren Lions het spelletje

VLEUTEN > Vleu de Boules heeft de leden van de lokale Mixed Lions Club Utrecht Novum enthousiast ontvangen voor een onvervalste jeu de boules avond. Ondanks alle regen van die middag, waren de weergoden hen gunstig gestemd met droog, maar koud, weer.

Op het pittoreske dorpsplein van Vleuten is een echte jeu de boules baan aangelegd en wordt er meerdere keren per week zeer gedreven gespeelt. Ondanks dat het geen reguliere spelavond was voor Vleu de Boules waren er veel leden van Vleu de Boules aanwezig. En dat was nodig om de veelal onervaren leden van de Mixed Lions Club Utrecht Novum de kneepjes van de jeu de boules sport bij te brengen. Met veel geduld kregen zij professionele tips. Er werden een aantal ronden gespeeld waarbij er steeds koppels van beide clubs werden gevormd. Ook voor de inwendige mens was er prima gezorgd met lekkere versnaperingen. De scores van de diverse ronden zijn bijgehouden en dit resulteerde aan het einde van deze gezellige avond in een prijsuitreiking. De winnaar was (natuurlijk) AnneMarie aan de Stegge !! en er waren ook nog 2 poedelprijzen voor de leden van Mixed Lions Club Utrecht Novum.

Leuk weetje is dat de aanleg van de Vleutense jeu de boules baan in 1983 mede is mogelijk gemaakt door een andere lokale Lions club. Ook Mixed Lions Club Utrecht Novum zet zich met haar enthousiaste leden geheel belangeloos in voor, met name, lokale goede doelen. De eerstvolgende Lions-activiteit is de Badeendjesrace op 26 mei in de vijver bij Anafora ten behoeve van het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie. Zie www.lionsbadeendrace.nl voor meer informatie.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden