Woensdag 23 oktober 2019

LEZERSNIEUWS Meest populaire hondenrassen in Leidsche Rijn

LEIDSCHE RIJN > Over de wereld gezien bestaan er een enorme hoeveelheid hondenrassen. U zult het bijna niet voor mogelijk houden! Mensen die een hond als nieuw 'gezinslid' willen nemen zitten avonden lang te bedenken uit welke hondenrassen zij uiteindelijk een keuze willen maken. Wij, van 123tinki.com, willen wel benadrukken dat een hondenras veel zegt over de toekomst van een hond, maar dat het geen absolute garantie is voor welk gedrag of uiterlijk de hond uiteindelijk zal vertonen.

Populaire hondenrassen in Nederland

In Nederland zijn er verscheidene onderzoeken geweest om te meten welke hondenrassen populair zijn onder de Nederlandse bevolking. Volgens het onderzoek dat bij ons het allerlaatste onder ogen kwam zijn de tien populairste hondenrassen van dit moment de Labrador Retriever, Duitse Herdershond, Golden Retriever, Berner Sennenhond, Staffordshire Bull Terrier, Chihuahua, korthaar en langhaar, Boxer, Franse Bulldog, Cavalier King Charles Spaniel en de Engelse bulldog. We zullen hieronder een aantal van deze hondenrassen kort aan u toelichten.

Engelse Bulldog

We beginnen met het voorstellen van de Engelse Bulldog. Deze lieve hond moet het hebben van de aandacht van mensen, daar is hij/zij echt verkikkerd op! Een Engelse Bulldog stelt ook alles in het werk om deze aandacht te krijgen.

Labrador Retriever

In alle lijsten van hondenrassen blijft de Labrador Retriever ontzettend populair. Het is niet zo gek want deze hond is trouw, lief en ook nog eens ontzettend geduldig. Als u een gezin heeft en u weet niet welk soort u uit alle hondenrassen moet kiezen dan kunnen we de Labrador Retriever van harte aanbevelen. Nog even een tip voor de mensen die uiteindelijk voor de Labrador Retriever kiezen, zorg dat ze niet te veel eten voorgeschoteld krijgen. Ze zijn ontzettend gek op eten en voordat je het weet zijn ze te dik. Hartstikke slecht voor de gezondheid natuurlijk!


De Duitse Herdershond

Noem hondstrouw en moedig en hondenliefhebbers zullen in een adem de Duitse Herdershond noemen. Een aantal fantastische eigenschappen van deze hond zijn gehoorzaamheid in combinatie met een mooi portie intelligentie.

De Golden Retriever

De Golden Retriever staat ook wel te boek als de familie van de Labrador. Vanzelfsprekend is deze hond dus ook uitermate geschikt voor het gezinsleven. Mooie eigenschappen van dit hondenras zijn dat ze gehoorzaam en intelligent zijn. En ook wel erg leuk is dat ze een echte 'will to please' hebben.

Berner Sennenhond

We hebben al twee lieve schatten van gezinshonden genoemd en willen daar graag nog een super lief hondenras aan toevoegen. De Berner Sennenhond is rustig en zeer gehoorzaam tegelijk. Ze ogen wat groot en log en eerlijk gezegd zijn ze ook lekker lui. En tja, geef ze een ongelijk. Als u een hond neemt om mee te nemen met jagen dan moet u de Berner Sennenhond niet nemen, hoor.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden