Dinsdag 12 november 2019

LEZERSNIEUWS 30 jaar ZIMIHC Elk weekend van juni feestelijke evenementen in Utrecht

UTRECHT > ZIMIHC is dit jaar 30 jaar oud! En dat vieren we graag met alle bewoners van Utrecht. De hele maand juni staat in het teken van ons jubileum. Elk weekend organiseert ZIMIHC daarom feestelijke evenementen verspreid over de stad Utrecht. ZIMIHC trakteert op optredens van diverse artiesten, een streetfood- en kunstfestival, workshops en nog veel meer.

De organisatie ZIMIHC werd in 1989 opgericht door Appie Alferink vanuit de behoefte van amateurkunstenaars om een plek te hebben waar ze kunnen repeteren en optreden. Na 30 jaar is dat nog steeds wat ZIMIHC doet: kunstenaars een plek geven om te doen wat ze willen doen en zich te laten zien. Inmiddels met drie eigen theaters in de wijken van Utrecht en met de organisatie van projecten. Amateurkunstenaars staan daarbij nog steeds centraal.

ZIMIHC trapt de jubileummaand af met Utrecht Blaast Buiten. Op 1 en 2 juni treden in de oude binnenstad diverse Utrechtse blaasmuziekorkesten op: van bigbands tot dweilorkesten en van fanfares tot koperkwartetten.

Tijdens Utrecht Tekent op 8 juni tovert ZIMIHC de Hof van Bern om tot een eigentijds Montmartre met schilderezels, picknickbanken, teken- en stoepkrijtworkshops en tekenaars die ter plekke aan het werk gaan. Dit doen we samen met het Huis van Betekenis en Leidsche Rijn Centrum en diverse andere partners.

Het ZIMIHC Galalalala is een feestelijke avond op 15 juni in ZIMIHC theater Stefanus. Hier krijgt in een wervelende en spectaculaire show van anderhalf uur een groot aantal groepen amateurkunstenaars het podium. De amateurkunst in Utrecht is springlevend en energiek, het bruist en de creativiteit spat ervan af. Deze voorstelling laat dat zien en is tegelijk een ode aan al die mensen, instellingen en organisaties die ZIMIHC de afgelopen jaar hebben ondersteund of het werk van ZIMIHC mogelijk hebben gemaakt.

16 juni organiseren we de Cultuurproeverij – ZIMIHC’s Streetfood- en Kunstfestival in en rond ZIMIHC theater Stefanus. Deze dag staat in het teken van kunst en lekker eten, met hapjes en drankjes uit alle windstreken en liveacts van diverse artiesten.

Het korenfestival Utrecht Zingt in Nova in Kanaleneiland van 22 juni biedt het publiek een mooi inkijkje in de wereld van het samen zingen in Utrecht. Door het hele winkelcentrum verspreid geven diverse Utrechtse koren korte concerten met variërend repertoire.

Van 27 mei tot en met 22 juli is er in ZIMIHC theater Zuilen een expositie van Herre Methorst, die zijn carrière als kunstenaar in de jaren ’80 begon met een expositie bij ZIMIHC. Na 30 jaar keert zijn werk terug bij ZIMIHC. Herre exposeert digitaal werk van zijn projecten Identity en Black skin, geïnspireerd op traditioneel Servische klederdracht en de zwartepietdiscussie.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden