Zondag 15 september 2019

LEZERSNIEUWS Brandweer voor de klas bij OBS Pantarijn

DE MEERN > Veldhuizen, wat een ervaring voor groep 4 & 5a een echte brandweervrouw Saskia kwam op bezoek. .Naast de uitleg wat de brandweer allemaal doet; brandblussen, auto's uitknippen, katten uit de boom halen gaf zij allemaal goede tips, niet alleen voor de leerlingen maar ook voor de ouders thuis.

Zoals zorg dat op elke verdieping een brandmelder hangt en en controleer en stofzuig deze elke maand, g en als je al een mobieltje hebt nooit opladen op je bed, maar altijd op harde ondergrond en vlakbij een brandmelder. Er werden zowel door e brandweervrouw als de leerlingen allemaal vragen gesteld. En zo weten ze nu dat een ladderwagen wel 30 meter hoog kan zijn, dat een brandweerpak tegen 400 graden kan en dat rook gevaarlijker is dan vuur.

En iedereen wilde wel het leuke beertje in brandweerkleding . Maar het ging een troostbeer en toen de kinderen wisten dat deze speciaal is voor kinderen die te maken kregen met de brandweer of een ambulance. wilde ze deze liever toch niet.. Helaas waren er een paar kinderen die er wel 1 thuis hadden. Ze durfde die verhalen ook te delen en hun klasgenoten waren zeer onder de indruk.

Het was een informatieve en leerzame les.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden