Donderdag 18 juli 2019

LEZERSNIEUWS Het Kompas haalt 2765,83 euro op voor No Yellow Beans Day

MAARSSEN > Elk jaar staat er een goed doel centraal op basisschool Het Kompas. Dit schooljaar sparen wij voor ‘No Yellow Beans Day’, een organisatie die wij via een ouder van onze school hebben leren kennen.

Toen Marieke van Wijk vrijwilligerswerk deed voor Birmese kinderen in vluchtelingenkamp Mae La Oon, zag ze kinderen in een uitzichtloze situatie. De kinderen in vluchtelingenkamp Mae La Oon krijgen zeven dagen per week ’s ochtends en ’s avonds hetzelfde te eten; een bord rijst met yellow beans, soja-olie en vis-pasta. Honger hebben ze gelukkig niet, maar hun voeding is wel véél te eenzijdig. Bij vertrek deed ze een belofte aan de kinderen: elke maand één ‘No Yellow Beans Day’.

Er is gedurende het schooljaar al een mooi bedrag ingezameld. In de week van 20 t/m 24 mei stond er een actieweek op de planning.

In deze actieweek hebben de kinderen nog wat extra geld opgehaald, zodat we aan het eind van het schooljaar een mooi bedrag aan ‘No Yellow Beans Day’ kunnen schenken.

De leerlingen kwamen deze week flink in actie. Er werden auto’s gewassen, nagels gelakt, cakejes en andere lekkernijen verkocht, klusjes in huis gedaan, etc. Zelfs de leerkrachten werden verrast door de creativiteit van de leerlingen.

Op maandag 27 mei konden we Marieke een bedrag van €2765,83 aanbieden, een waanzinnige prestatie!

http://www.no-yellow-beans-day.nl/

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden