Zaterdag 21 september 2019

LEZERSNIEUWS Gewoon Super van theatergroep Hangplek voor Ouderen

LEIDSCHE RIJN > Lekker luisteren naar wat oudjes allemaal te smoezen hebben in de supermarkt? Ze hangen daar maar wat rond, vooral in de koffiecorner, fluisteren en kletsen, soms op ruzietoon. Altijd al willen weten waarover die gesprekken gaan?

Dat kon donderdagavond 29 mei legaal bij theatergroep ‘Hangplek voor Ouderen’, bij de voorstelling ‘Gewoon Super’ op de Cultuurcampus Vleuterweide. Het toneelstuk werd druk bezocht en het applaus na afloop bevestigde luid dat de hangouderen zich wederom van hun goede kant lieten zien.

De scenes spelen zich af in de buurtsuper. Bedrijfsleider Tinus en caissière José hebben het er maar druk mee. Vooral als het uit de hand dreigt te lopen met ‘verdwaalde’ Doortje, hopeloos op zoek naar haar man. De vriendinnen Viool en Priscilla bezetten de koffiecorner, maar of ze ook koffie krijgen? Tussen de schappen door zijn ook Roos, Hermien en Nathalie te vinden. Ze hebben allemaal wat te uit te wisselen met elkaar, mooie herinneringen, en ook oud zeer. Aaltje, Cécile en Lodewijk, de zussen Wies en Sandra zijn weer andere klanten in de Super waarin jaloers geroddel soms niet van de lucht is.

De theatergroep heeft zeker niet alleen maar rondgehangen, er is duidelijk druk gerepeteerd en geoefend. De souffleur was weinig nodig. Petje af voor tekst en choreografie. De buurtsuper was mooi ‘minimalistisch’ neergezet en dat gaf de acteurs gelijk genoeg ruimte om hun rol met verve te spelen.

Een amusante avond, met herkenbare problemen en akkevietjes waarmee ouderen soms worstelen, en waarin ook te zien is dat ouderen zeker nog jong van hart kunnen zijn en zich heerlijk uitleven op de bühne.

‘Gewoon Super’ is nog twee keer te zien. Op 2 juni in Cultureel Centrum De Schalm, De Meern, en op 12 juni in buurtcentrum Bij de Buren, Leidsche Rijn.

Paul Delfgaauw

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden