Zaterdag 21 september 2019

LEZERSNIEUWS Overdag orkest Vleuten is een feit

VLEUTEN > Eind mei kwam een twaalftal enthousiaste muzikanten bijeen, om zich bij te laten praten over de plannen om onder de vlag van Harmonieorkest Vleuten een orkest voor de ‘iets in leeftijd gevorderde muzikant’ op te richten. Deze wens bestond binnen het HOV al langer, maar begint nu concrete vormen aan te nemen.

De definitieve naam van het nieuwe gezelschap (Senioren-, Veteranen, Vrijetijds- of misschien (over)dagorkest? ligt nog niet vast, maar inmiddels is beoogd dirigent Herman Wiegers samen met enkele vrijwilligers vanuit het HOV wel al druk bezig met de invulling van het orkest. Bij het zware koper en de saxofoongroep zijn de posities al goed op sterkte, maar om echt te kunnen starten moeten er nog een aantal klarinettisten, een slagwerker op kleine trom/drums en enkele trompettisten bij.

Ook de repetitielocatie en de tijden zijn al bekend: het nieuwe orkest repeteert op de vrijdagmiddag van 16.00 uur tot ca 17.30/17.45 uur, met tussendoor een kwartier pauze.

Met de leeftijdseisen wordt soepel omgesprongen: aan de onderkant wordt geen grens gesteld, maar aan de bovenkant zeker niet. Dus speel je een blaasinstrument (met name klarinet of trompet) of drums en lijkt dit orkest je wel wat, neem dan snel contact op met Jan Weergang of Jan uit den Bosch via overdagorkest@harmonieorkestvleuten.nl. Vermeld in het onderwerp van de mail “Vrijetijdsorkest” en we nemen z.s.m. contact op.”

Eerste repetitie is een feit:

Vrijdag 7 juni heeft een enthousiaste groep van 16 “rijpere”muzikanten onder de enthousiaste leiding van Maestro Herman Wiegers, de aftrap gegeven van het “HOV-O. Bijgaand een sfeer impressie van deze eerste repetitie. Opvallend detail: Het zijn niet alleen maar grijze haren.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden