Zondag 22 september 2019

LEZERSNIEUWS Benefietshow in Azotod voor Just in Time 4 Heroes

Ingezonden

Wij zijn Stichting Just in Time 4 Heroes en wij geven zondag 23 juni een benefietshow in De Azotod in De Meern om geld op te halen voor onze Stichting.

Iedere woensdagavond dansen wij met 10 meiden in de Azotod in De Meern. Samen met deze meiden vormen wij al jaren een vaste dansgroep. Naast het dansen zijn wij ook vriendinnen geworden en hebben we zelfs juni 2018 de stichting Just in Time 4 Heroes opgericht. Dit alles heeft te maken met het overlijden van Justin, de zoon van onze dansdocente Barbara van Ommeren (Ook uit Houten). Justin was ernstig ziek en had maar een korte levensverwachting. Tegen alle verwachtingen in is hij 15 jaar geworden.

Na het overlijden van haar zoon Justin in 2016, wist Barbara dat haar ervaringen waardevol konden zijn voor anderen. Deze ervaringen willen wij graag inzetten voor ernstig zieke kinderen met een korte levensverwachting en hun gezin.

Kinderen en hun ouders een moment van vrijheid te geven, samen zijn, even opladen en weer echt adem te halen. Wij hebben zelf gemerkt hoe belangrijk het is om zoveel mogelijk herinneringen te maken en die te koesteren.

Het meest waardevol wat er is, want dat is straks het enige wat overblijft... de herinneringen.

Een ernstig ziek kind zet het leven van ouders op z'n kop, zeker wanneer de levensverwachting van het kind nog maar kort is. Deze gezinnen staan centraal bij stichting Just in Time 4 Heroes. Voor hun willen wij dus een onvergetelijk weekend naar Terschelling organiseren. Waar ouders een weekend geen dokter hoeven te zijn, geen verpleegkundige handelingen hoeven te doen en alleen maar papa en mama zijn. Waar broertjes en zusjes in het zonnetje worden gezet en volledige aandacht kunnen krijgen.

Even alles vergeten, even niet ziek voelen en even niet denken aan morgen... alleen het NU is belangrijk.

Gewoon als gezin alleen maar genieten ondanks alle angsten, pijn en verdriet.

Waarom de naam Just in Time 4 Heroes?

Het is voor ons een hele bijzondere naam. Hij staat als eerste natuurlijk voor Justin, die voor ons en voor velen een ware held was. Maar ook staat de naam voor de te korte tijd die deze zieke kinderen hebben. En wij hopen alle helden (want dat zijn deze kinderen voor ons) "net op tijd" met onze stichting de meest geweldige ervaring ooit op Terschelling te bezorgen.

Tijdens het weekend staat herinneringen maken centraal. Maar ook een moment voor ouders om even op adem te komen, omdat er ook verpleging aanwezig zal zijn. Een geheel weekend afgestemd op de behoefte van het kind en het gezin, zodat zij maximaal kunnen genieten van elkaar.

Waarom Terschelling?

Dit eiland is voor Justin en het gezin altijd helend geweest, hij voelde zich daar bijna "beter". Vanaf het moment dat we de haven in voeren zag je iets veranderen in hem, je zag een soort thuis gevoel in zijn ogen. Justin was op zijn best op Terschelling. Zo'n weekend gunnen wij alle zieke kinderen in Nederland!!!

Wij hebben inmiddels 3 gezinnen een weekend weg kunnen bezorgen dit jaar en er volgen in het najaar nog 2 gezinnen. We hopen in de toekomst jaarlijks nog meer gezinnen een weekend weg te kunnen bezorgen. Hiervoor is geld nodig. Om geld in te zamelen organiseren wij een benefietshow zondag 23 juni in De Azotod. Het wordt een gezellige middag voor het hele gezin vol muziek, zang en dans in het teken van het maken van herinneringen.

Naast de Dancing Queens (onze eigen groep) zullen er een aantal gastoptredens zijn zoals: onze eigen ambassadeur Michael Oomen, Trinify, zangduo Marloes van der Wal en Ryan van der Wal, Chevelly bekend van The Voice of Holland. Daarnaast zal Dance Power, een dansgroep verstandelijk beperkte kinderen en jongeren op ons podium schitteren. Ook Stardance Studio's kids komen een optreden geven en niemand minder dan breakdance crew BreakSquad die afgelopen jaar in de finale van Hollands Got Talent stonden, zullen belangeloos komen optreden.

Programma:

Zaal open: 13.30 uur

Start show: 14.00 uur

Einde show: 15.30 uur

Proost op het leven en gezellig samen zijn: 15.30 - 17.30 uur.

Kaarten kosten € 5 per persoon en zijn verkrijgbaar: https://benefietshowjit4h.entranz.nl/

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden