Donderdag 14 november 2019

LEZERSNIEUWS Utrechtse sambaband BooomBassTic! bestaat 10 jaar en geeft optreden weg

UTRECHT > De Utrechtse sambaband BooomBassTic! bestaat 10 jaar. Om dit jubileum ook met anderen te vieren, geeft de band een optreden weg.

10 jaar geleden besloten bandleiders Alan Koning en Dominique Stooker samen een Braziliaanse percussieband op te richten. Koning: “Wij speelden allebei al in een Utrechtse sambaband en hebben elkaar via dat wereldje leren kennen. We waren beiden toe aan een nieuwe uitdaging en besloten onze krachten en passie voor samba en percussie te bundelen.” Eind april 2009 spraken de twee af op een Utrechts terras, mét enkele andere sambaspelers. “Twee weken later was in Hoograven onze eerste repetitieavond. Met zo’n 15 mensen hebben we toen de basis gelegd van BooomBassTic! We zijn uitgegroeid tot een enthousiaste sambaband met 30 spelers en onze eigen identiteit”, aldus Koning.

Samba in Utrecht en daarbuiten

Het allereerste optreden van BooomBassTic! was bij voetbalvereniging Maarssen. In de 10 jaar daarna verzorgde de band 172 optredens. Bandleider Dominique Stooker: “We speelden ooit bij Heineken, in Harlingen tijdens de Visserijdagen, bij De Berenkuil met Marco Borsato samen en bij de Sportprijs Utrecht. Utrechters kunnen ons ook hebben gezien tijdens de Sinterklaasintocht, het Uitfeest op de Neude of in een hijskraan boven Hoog Catharijne.” Vrijdagavond 21 juni speelt BooomBassTic! op het Domplein. Stooker: “In de openingsshow van het Midzomergracht Festival. Die avond staat ook zangeres Maan op het podium. Gaaf toch?”

Optreden sambaband winnen

Ter ere van het 10-jarig geeft BooomBassTic! een optreden weg ter waarde van 750 euro. Belangstellenden mogen aangeven waar, wanneer en waarom zij een gratis optreden van de sambaband verdienen. Reacties kunnen naar info@booombasstic.nl. Meedoen kan tot en met 31 augustus 2019. De winnaar krijgt persoonlijk bericht en wordt ook bekendgemaakt op www.booombasstic.nl.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden