Zaterdag 21 september 2019

LEZERSNIEUWS HOV-A neemt deel aan prestigieus Mid Europe muziekfestival

VLEUTEN > Het A-orkest van Harmonieorkest Vleuten zal van 9 t/m 14 juli deelnemen aan het Mid Europe festival in het Oostenrijkse Schladming. Mid Europe is een van de grootste festivals voor blaasmuziek in Europa. Aan het festival nemen maar liefst 35 orkesten uit 15 landen deel. De festivalorganisatie hanteert een vrij streng toelatingsbeleid. De toegestuurde informatie en opnames waren echter voldoende overtuigend om het HOV-A op te nemen in het programma. Het orkest treedt hiermee in de voetsporen van de Nederlandse Douane Harmonie en het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest. Beide orkesten vormden eerder de Nederlandse vertegenwoordiging in Schladming.

Tijdens het festival zal het HOV-A drie concerten geven. Twee concerten vinden plaats op het hoofdpodium op de ‘Hauptplatz’ van Schladming en tenslotte mag het orkest ook optreden in de grote concerthal van Schladming. Voor de beide openluchtconcerten gaat het orkest op pad met een gevarieerd programma met lichte muziek (o.a. Queen, Elvis, Earth Wind & Fire) en de voor Oostenrijk en Zuid Duitsland zo kenmerkende ‘böhmische’ muziek. Hans Spies, lid van HOV-A, heeft in Zwitserland een speciale erkenning gekregen voor het bespelen van de Alpenhoorn. Een stuk waarin hij met het orkest soleert – de Alphornzauber - mag dan natuurlijk niet ontbreken.

In de grote concerthal wordt een heel ander programma gespeeld. Speciaal voor dit concert werkt het orkest samen met de wereldberoemde bas-tubaïst van het Koninklijk Concertgebouw Orkest – Perry Hoogendijk. Arjan Gaasbeek verwacht dat dit absoluut een van de toppers van het festival zal worden. “Het is echt heel bijzonder dat je als orkest zo’n top-muzikant mee kunt nemen naar een buitenlands festival en dan ook nog eens een heel bijzonder stuk (red. Four Temperaments for Tuba) met hem kunt doen op zo’n top locatie!”. De verwachting is dat er op zaterdag misschien wel 1500 mensen naar het optreden komen kijken en luisteren. Dit publiek zal voorts getrakteerd worden op Die Fledermaus Ouverture van J. Strauss jr. – een gewaagde keuze om dit in het hol van de leeuw te spelen - en op de blaasmuziek klassiekers The Third Suite van A. Reed en Nimrod van E. Elgar. Met een dergelijk ambitieus programma misstaat deelname aan dit prestigieuze blaasmuziekfestival inderdaad niet!

Speciaal voor het thuispubliek organiseert het orkest op woensdagavond 3 juli een ‘Uitzwaaiconcert’. Tijdens dit concert in de CultuurCampus in Vleuterweide (aanvang 20.00u) wordt het gehele programma – zowel het binnen- als het buitenprogramma, uitgevoerd.

Meer informatie over dit concert en de wijze waarop kaarten kunnen worden gereserveerd staat op de website van het HOV : https://harmonieorkestvleuten.nl/2019/06/11/uitzwaaiconcert/

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden