Donderdag 18 juli 2019

LEZERSNIEUWS Vier het Leven nu ook in Breukelen!

BREUKELEN > Naar het theater gaan is geen vanzelfsprekendheid meer voor mensen met een hogere leeftijd. Onder het motto ‘samen uit, samen genieten’ organiseert Stichting Vier het Leven theater-, musea- en concertbezoeken met persoonlijke begeleiding voor ouderen (65+) die dit niet meer zelfstandig kunnen of willen ondernemen. In Maarssen kunnen ouderen al een paar jaar uit met Vier het Leven en daar maken ze met heel veel plezier gebruik van! Vanaf september kunnen ouderen uit Breukelen mee uit!

“Als mensen op leeftijd raken dan kan eenzaamheid of verminderde mobiliteit parten spelen om niet meer uit te gaan en dan is Vier het Leven een mooie oplossing” vertelt José Derks, vrijwilliger en locatiecoördinator. “Maar ook voor mensen die niet graag in het donker rijden of liever samen naar het theater gaan is Vier het Leven een fantastisch initiatief. We zien en horen vaak dat onze gasten het fijn vinden om samen met bekenden en mensen die zij nog niet kennen koffie te drinken, ervaringen te delen en een praatje te maken. We hebben een geweldig team van lieve en gezellige vrijwilligers die de ouderen begeleiden op deze avond. De gasten worden door de vrijwilligers persoonlijk thuis opgehaald en weer thuis gebracht. De vrijwilligers zijn zelf cultuurliefhebbers. Samen genieten ze van een voorstelling en altijd twee consumpties, waarmee het arrangement een compleet verzorgd en ontspannen uitje is.”

Uitgaan in de regio van Utrecht

Regiocoördinator voor de regio Utrecht Elles Linssen: “Samen uitgaan en genieten van een mooie film of een prachtige voorstelling is een belevenis waar je je op verheugt en waar je thuis lekker van kunt nagenieten. Het aantal ouderen dat in de regio Utrecht met ons uit gaat stijgt enorm. We horen vaak van nieuwe gasten dat ze al lang niet meer naar het theater of bioscoop waren geweest, terwijl ze dat altijd zo graag deden. Dat is jammer en onnodig, want uitgaan is voor iedereen belangrijk en gezellig! Daarom hebben we de samenwerking met diverse theaters uitgebreid en zijn we een samenwerking aangegaan met nieuwe theaters. Hierdoor is er ruimte ontstaan om nu ook ouderen uit Breukelen mee te nemen naar het theater!”

Het nieuwe seizoen

De voorbereidingen voor de organisatie van de uitjes zijn in volle gang. In samenwerking met de theaters, musea en filmhuizen zijn prachtige voorstellingen en films geselecteerd; een afwisselend aanbod van film, muziek, show, opera en klassieke concerten. Dit seizoen gaan we o.a. naar: Theater De Kom in Nieuwegein, Fulcotheater in IJsselstein, Figi theater en film in Zeist en Theater en Filmhuis Aan de Slinger in Houten. Voor prachtige klassieke concerten bezoeken we TivoliVredenburg en de Janskerk, beide in Utrecht. Museumbezoeken, veelal in samenwerking met de MuseumPlusBus, zijn in het hele land. Soms bezoeken we ook nog wel eens een landelijke theatervoorstelling buiten de regio.

Zo werkt het

Het nieuwe programma voor dit najaar ligt binnenkort op de deurmat bij de aangemelde ouderen. Zij maken hieruit hun eigen keuze en melden zich telefonisch of per post aan. De kosten voor het arrangement verschillen per uitje. Vier het Leven zorgt voor de entreekaarten, consumpties, de begeleiding, het vervoer en prettig gezelschap.

Ga ook mee!

Inwoners uit Breukelen en Maarssen, worden van harte uitgenodigd om zich aan te melden bij Vier het Leven, waarna informatie over de activiteiten en het programma kosteloos worden toegestuurd. Voor aanmelding of meer informatie kunt u bellen met telefoonnummer 035-5245156 of een email sturen naar info@4hetleven.nl

Gastvrouwen en gastheren

Zorgeloos uitgaan voor ouderen kan alleen bestaan met betrokken vrijwilligers. Vier het Leven is ook op zoek naar uitbreiding van haar team en zoekt gastvrouwen en- heren uit Breukelen, die zich graag als vrijwilliger in willen zetten om gasten te begeleiden en samen te genieten van een cultureel uitje. Kijk voor meer informatie op de omschrijving van de vacature op www.4hetleven.nl of stuur een email naar info@4hetleven.nl


Vier het Leven!

Stichting Vier het Leven werd in 2005 opgericht. Sindsdien heeft de stichting zich ontwikkeld tot een landelijke organisatie van formaat met CBF-keurmerk en ANBI-status. In 2018 gingen ruim 30.000 ouderen uit met Stichting Vier het Leven.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden