Zondag 15 september 2019

LEZERSNIEUWS Eet je graag samen? Schuif aan bij iemand thuis die met liefde voor je kookt!

Foto: Thaeer Muhreez

LEIDSCHE RIJN > Hoe gezellig kan het zijn om af en toe bij iemand in de buurt mee te eten. Aan de eettafel raak je makkelijk met elkaar in gesprek en leer je nieuwe mensen kennen. Er zijn buurtgenoten die je graag ontvangen! Zij zijn heel blij met hun gast, en de verhalen die je meebrengt.

Stichting Eet Mee realiseert dit. Wij brengen sinds 2009 doorlopend mensen met elkaar in contact via etentjes bij mensen thuis. Daarbij hebben we speciale aandacht voor mensen met een vluchtelingachtergrond en voor ouderen. We doen dit in Utrecht in alle wijken, ook in Leidsche Rijn.

Ben jij iemand die het leuk vindt om af toe gezellig bij iemand anders te eten? Of heb jij als buurtbewoner een plaatsje vrij aan je eettafel? Je kunt op zoek zijn naar nieuwe contacten en verhalen, een warm ‘thuisgevoel’ willen ervaren, de Nederlandse taal willen oefenen, of het gewoon leuk vinden voor een ander te koken. Wat je reden ook is, meld je aan bij Eet Mee. Wij maken een mooie match tussen eetadres en gast. Daarbij houden we rekening met je wensen en mogelijkheden. Je kunt ook meedoen als je niet meer zo mobiel bent, wat achteruit gaat, of specifieke dieetwensen hebt.

Als oudere heb je ook de mogelijkheid je aan te melden als vaste gast, dan zoeken we een vast eetadres voor je waar je 1x per maand kan eten. Bij aanmelding als vaste gast of vast eetadres komt een intakemedewerker langs om je wensen en mogelijkheden met je door te spreken. We maken een match op maat. Je kunt ervoor kiezen om van tevoren eerst met elkaar kennis te maken. Na de eerste etentjes volgt een korte evaluatie om te kijken of er een klik is.

Aanmelding of vragen

Heb je vragen of wil je je aanmelden als gast of eetadres? Dat kan via info@eetmee.nl, de website www.eetmee.nl of bel 030-2213498. Aanmelding en deelname aan Eet Mee is gratis en vrijblijvend.

Na aanmelding als vast eetadres of vaste gast nemen wij contact met je op en komen we langs. Van jong tot oud, alleen of met vrienden: iedereen is welkom!

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden