Maandag 16 september 2019

LEZERSNIEUWS Kerken in Harmelen in actie voor Hospice de Mantelmeeuw

HARMELEN > Op 7 september 2019 staan de drie kerken van Harmelen weer in hun kraam voor de Hervormde kerk. Dit jaar collecteren we voor De stichting De Mantelmeeuw.

Steun De Mantelmeeuw, Je staat er niet alleen voor. De mantelmeeuw is een vrijwilligersorganisatie die hulp biedt aan mensen die terminaal

ziek zijn, zowel aan huis als in de hospice aan de Meeuwenlaan in Woerden. Het is belangrijk dat iemand die weet dat hij niet lang meer te leven heeft , rust en ruimte krijgt om naar het afscheid toe te groeien. De vrijwilligers zijn speciaal opgeleid om u en uw familie hierbij tot steun te zijn. In praktische zin - een uurtje vrij voor de mantelzorger, maar ook als klankbord voor de zorgvrager en de mensen daar dicht omheen. Tijd en

aandacht zijn de belangrijke pijlers van ons werk.

De medische zorg blijft in handen van de huisarts en de beroepsmatige thuiszorg. De vrijwillige zorg is een aanvulling hierop en voegt zich naar de wensen van de zorgvrager en diens omgeving.

Om het werk van De Mantelmeeuw te ondersteunen werd de Vereniging Vrienden van De Mantelmeeuw opgericht. De vrienden zorgen voor financiële ondersteuning en zij geven bekendheid aan het werk van De Mantelmeeuw.

Doelgroep

De Mantelmeeuw wil dat de geboden zorg voor iedereen toegankelijk is, ongeacht geloofsovertuiging,leeftijd of financiële status. Inwoners van Woerden en wijde omgeving kunnen gebruik maken van de diensten van De Mantelmeeuw.

Als drie kerken van Harmelen gaan wij ons inzetten voor De Mantelmeeuw Woerden.

Tot op de septembermarkt van 2019

Vriendelijke groeten van de drie kerken van Harmelen

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden