Zondag 17 november 2019

LEZERSNIEUWS Baby’s in bibliotheek Leidsche Rijn

Lezen, voorstellingen en muziek voor de allerkleinsten

LEIDSCHE RIJN > De bibliotheek biedt dit najaar een divers aanbod voor baby’s en ouders. De voorstelling Kiekeboe!, Muzikale verhaaltjes, het Babyboekenfestival, Babyconcerten en cursussen Muziek op schoot.

Kiekeboe! en Muzikale verhaaltjes

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met boekjes. Daarom biedt de bibliotheek regelmatig BoekStart-activiteiten voor kinderen van 0-2 jaar en hun ouders.

Nieuw dit jaar is de Kiekeboe! door Simone van Laar. De dieren spelen verstoppertje in het bos. In deze minivoorstelling doen kinderen en ouders actief mee. Voor 1+.

Muziekdocente Helga Huisjes leest voor, speelt muziek en zingt bij verhaaltjes. Voor 0-2 jaar, in diverse bibliotheken. Gratis toegang. Meer informatie en reserveren via bibliotheekutrecht.nl/boekstart.

Babyconcerten

Ook nieuw dit seizoen: elke eerste zondag van de maand een speciaal Babyconcert. Van ‘watermuziek’ en Mozart tot het ‘Dierencarnaval’, elke maand andere muzikanten. In Leidsche Rijn van 10.00 - 10.30 uur, in de Centrale Bibliotheek van 12.00 – 12.30 uur. Toegang voor ouders en kinderen € 5,00 / € 4,00 (bibliotheekleden). Meer informatie en reserveren via bibliotheekutrecht.nl/babyconcert.

Cursus Muziek op schoot

Samen muziek maken is niet alleen erg leuk, het bevordert ook de taal- en motorische ontwikkeling van kinderen. De nieuwe cursus Muziek op Schoot gaat over alles wat je meemaakt thuis. Opruimen, tandenpoetsen, naar bed gaan op muziek, met heel veel instrumenten. Een 8-delige cursus voor kinderen tot 4 jaar samen met een (groot)ouder. In de Centrale Bibliotheek op woensdagen van 2 oktober–27 november; in de Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum op donderdagen van 3 oktober–28 november. Kinderen van 0-2 jaar zijn van 10.00–10.45 uur aan de beurt, kinderen van 2-4 jaar van 11.00-11.45 uur. Kosten € 100,00 / € 80,00 (bibliotheekleden). Meer informatie en reserveren via bibliotheek.nl/muziekopschoot.

In de Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum is op zondagochtend 22 september ook nog het Babyboekenfestival. Een baby- en dreumesfeest rond vier babyboekjes, met een workshop bij elk boekje. Dit Festival is uitverkocht, er zijn geen toegangskaarten meer beschikbaar.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden