Dinsdag 22 oktober 2019

LEZERSNIEUWS Open dag Boogh Niet aangeboren hersenletsel, wél een plek in de samenleving

LEIDSCHE RIJN > Elk jaar lopen 140.000 mensen in hun leven plotseling een hersenbeschadiging op. Meestal als gevolg van een ongeval of beroerte (hersenbloeding of -infarct). Omdat de hersenen na een flinke beschadiging niet altijd helemaal herstellen, blijven er ook lang na het ontstaan van het letsel nog klachten bestaan en houden elk jaar ruim 40.000 mensen hier forse en blijvende beperkingen aan over. Veel voorkomende en vaak onzichtbare gevolgen van hersenletsel zijn extreme vermoeidheid, prikkelgevoeligheid, geheugenproblemen en moeite met spreken en/of begrijpen van de taal (afasie). Het leven van deze mensen, maar ook dat van hun gezinsleden, staat na het letsel ineens volledig op zijn kop. Er volgt een enorme zoektocht om samen een nieuwe balans te vinden en weer verder te gaan.

Soms is er na afloop van de medisch specialistische (revalidatie) fase nog professionele en gespecialiseerde begeleiding en/of behandeling nodig. Boogh biedt al ruim 40 jaar verschillende vormen van dergelijke specialistische dienstverlening aan mensen met hersenletsel en hun naasten.


Open dag Utrecht

Op 7 oktober opent Boogh haar deuren om de veelzijdige dienstverlening van Boogh te laten zien en beleven. Een echt kijkje in de keuken. Kom ook en laat u inspireren. Interessant voor verwijzers, maar zeker ook voor mensen uit de buurt.

U krijgt meer te zien en horen over onze (Hersenz) Behandeling voor mensen met hersenletsel, de mogelijkheden voor mensen met Afasie én u kunt kennis maken met onze Welzijnsactiviteiten.

Heeft u zelf hersenletsel, uw naaste of bent u een professional? Kom dan naar onze gratis informatiebijeenkomst op maandag 7 oktober bij Boogh op de Van Bijnkershoeklaan 10 in Utrecht. Het programma start om 15.30 (met inloop vanaf 15.00 uur) en eindigt om 19.30.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar Utrecht@boogh.nl of telefonisch via

030-294 63 84.

Indien u individueel een bezoek wilt brengen aan één van onze behandellocaties, kan dat uiteraard ook. Dan maken we graag persoonlijk een afspraak. Zie ook onze website voor meer informatie: www.boogh.nl

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden