Zondag 17 november 2019

LEZERSNIEUWS Kinderen Beatrixschool op reis in de Kinderboekenweek

Op woensdag 2 oktober is de Kinderboekenweek op feestelijke wijze geopend. Met de hele school is de hit Reis mee! gezongen. De schoolbibliotheek is aangekleed met allerlei posters en voertuigen, zoals een bus, auto, step, rollator, slee en een tandem. De afgelopen anderhalve week zijn de leerlingen aan de slag gegaan met boeken over vervoersmiddelen. Alle groepen hebben een mooi leesboek gekregen. Hier waren ze heel blij mee.

Verder zijn er opa’s, oma’s, moeders en vaders in de klassen geweest om voor te lezen. Ook hebben de leerlingen van de hogere groepen de jongere leerlingen voorgelezen.

Als afsluiting van de KBW hebben we een voorleeswedstrijd gehouden. De leerlingen hebben eerst voorrondes in de eigen klas gehouden. Daarna zijn de winnaars tegen elkaar gaan ‘strijden’. De leerlingen mochten zelf een stukje kiezen uit hun favoriete boek om voor te lezen. Na een moeilijke keuze is de jury tot 2 winnaars gekomen,. Amy uit groep 4 en Eva uit groep 8 hebben beiden een boekenbon ontvangen.

De Beatrixschool besteedt ieder jaar veel aandacht aan de KBW omdat lezen één van de belangrijkste basisvaardigheden is. Daarnaast is lezen gewoon leuk, want wie houdt er nou niet van een mooi verhaal? Om zelf te lezen of om te worden voorgelezen. Met een boek kun je op een fantasiereis.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden