Donderdag 12 december 2019

LEZERSNIEUWS Finale Koken met kinderen in wijkcentrum Over Noord

BREUKELEN > Eindelijk was het zover, de finale van de workshop koken met kinderen.

Lilian, Emma, Lima, Livia, Roos, Julia, Luka en Jasmijn hebben in de drie weken daarvoor geleerd een driegangen menu te bereiden en mochten elk voor de finale 2 gasten (papa/mama of opa en oma)

uitnodigen. Dit keer stonden de gerechten in het teken van de Mexicaanse keuken.

Na een middag hard werken, waren de jonge koks zover en kon ons "restaurant" open. De gasten werden netjes ontvangen en naar hun tafel begeleid. De tafels waren leuk gedekt en er stond een bloemetje op tafel in zelf versierde vaasjes, er waren ook menukaarten gemaakt.

Nadat iedereen welkom werd geheten en van een drankje was voorzien werd het voorgerecht, maissoep met quesadillla's, geserveerd. Nadat de tafels weer afgeruimd waren konden de koks het

hoofdgerecht serveren, een tortillabakje met Mexicaans gekruide vers gesneden groenten met gehakt. Ook op het nagerecht hadden de jonge koks hun best gedaan, een heerlijke fruitsalade met

roomijs en slagroom, waar verkruimelde pepernoten over gestrooid waren. Na een kopje koffie of thee met iets lekkers konden de koks en hun gasten moe maar voldaan naar huis.

Foto: Wijkcentrum Over Noord

1 REACTIE

Nieuwszoeker3 december 2019 om 10:12

De Var begint steeds meer op een kinderkrant te lijken en op het jeugdjournaal.
Ben

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden