Dinsdag 22 oktober 2019

NIEUWS Nora el Abdouni van Pretty Woman is Sociaal werker van het jaar

UTRECHT > Nora el Abdouni, hulpverleenster bij Pretty Woman in Utrecht, is dinsdag 8 december op de landelijke Dag van het Sociaal Werk in Ede, gekozen tot Sociaal Werker van het Jaar 2015. “Het is een eer ambassadrice te zijn van het sociaal werk,” reageert een blije Nora el Abdouni. “Ik kijk ernaar uit hoe ik leuke, doch ingewikkelde onderwerpen nog meer een plek kan geven.” Nora helpt meiden van 12-23 jaar met voorlichting en hulpverlening rondom relaties en seksualiteit. Ze zet zich in om sexting bespreekbaar te maken en dat is geen gemakkelijke opgave. 'Maar Nora doet dit vol enthousiasme, doorzettingsvermogen en veel succes. Ze durft naast een gedreven hulpverlener en een inspirerende voorlichter ook een rolmodel te zijn voor jonge meiden en jongens. Dit waardeert de jury enorm, zeker ook vanwege haar jonge leeftijd', aldus de jury. De verkiezing Sociaal Werker van het Jaar is een initiatief van sociale partners en wordt georganiseerd door arbeidsmarktorganisatie FCB, in samenwerking met Zorg + Welzijn.

Taboedoorbrekend

Naast de titel Sociaal Werker van het Jaar won Nora ook de Studentenprijs. Dit jaar kozen 120 studenten Social Work aan de Hogeschool Utrecht (locatie Amersfoort) wie zij de beste vonden. De helft van de studenten koos voor Nora. Ze vonden haar inventief, ondernemend en betrokken. Veel van de studenten konden zich ook in haar manier van werken herkennen en waardeerden vooral hoe taboedoorbrekend zij bezig is.

Weer in de prijzen

Het is de tweede keer in zes weken dat Nora in de prijzen valt; op 26 oktober won Bloedlink, een samenwerkingsproject van Pretty Woman en de politie Utrecht, de Hein Roethofprijs. Als hulpverleenster en voorlichter is Nora el Abdouni intensief betrokken bij Bloedlink. “Samen met de politie gaven we daar voorlichting op twee middelbare scholen over de gevaren van social media en dan vooral sexting; het versturen van naaktfoto's en seksfilmpjes. De scholen hebben verteld dat door die voorlichting er echt een mentaliteitsverandering is geweest. “ Pretty Woman biedt voorlichting en hulpverlening rondom relaties en seksualiteit aan meiden van 11 tot 23 jaar, ouders en professionals in de provincie Utrecht. Het is een samenwerkingsproject van jeugdzorgorganisatie De Rading en welzijnsorganisatie U Centraal. Daardoor is Pretty Woman zowel laagdrempelig als specialistisch. Meer informatie: www.prettywoman-utrecht.nl

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden