Donderdag 14 november 2019

NIEUWS Indie Herdenking in Breukelen op 15 augustus

BREUKELEN > Op 15 augustus wordt landelijk het einde van de Tweede Wereldoorlog in voormalig Nederlands-Indië herdacht.

Ook dit jaar zal in de Pauluskerk te Breukelen een herdenkingsbijeenkomst georganiseerd worden. De hoge opkomst van de afgelopen jaren maakt duidelijk hoeveel behoefte er is onder de betrokkenen en hun families om deze periode in de geschiedenis te gedenken.

Wij nodigen u hierbij van harte uit voor het bijwonen van de herdenkingsbijeenkomst op

maandag 15 augustus 2016

15.00 uur

Pauluskerk

Straatweg 37 te Breukelen

Dit jaar is het thema ‘ontheemd’. Ontworteld zijn, zowel lijfelijk als geestelijk, is een van de vele wrange vruchten van de oorlog. Velen hebben hun vaderland verlaten om nooit meer terug te kunnen keren. Anderen kwamen na de oorlog voor het eerst in het “moederland”. Hoe bouw je een nieuw leven op in dat vreemde Nederland dat ook met vreemde ogen naar jou kijkt? Jonge mannen zijn na de oorlog als soldaat uitgezonden in de politionele acties en naar Nieuw Guinea en kwamen met heftige ervaringen terug in een land dat de verhalen liever niet hoorde.

Hoe wortel je weer? En al die getuigen van gruwelijkheden die het geloof in de menselijkheid verloren hebben, waar vinden zij nieuwe grond voor hoop en vertrouwen? Tijdens de herdenkingsbijeenkomst in de Pauluskerk wisselen muziek en persoonlijke verhalen elkaar af. De aanwezigen kunnen een kaars ontsteken of een bloem leggen. Na afloop zullen een krans en de bloemen uit de bijeenkomst bij het gedenkteken naast de Pieterskerk te Breukelen worden gelegd.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden