Het officiële tenue van het Nederlandse team voor groot sociaal sportevenement in Utrecht. Foto: Bebe Blanco Agterberg
Het officiële tenue van het Nederlandse team voor groot sociaal sportevenement in Utrecht. Foto: Bebe Blanco Agterberg

Nederlandse delegatie van de European Life Goal Games presenteert officieel tenue

Nieuws

UTRECHT > Half september vinden de European Life Goals Games 2021 plaats in Utrecht. Het is de eerste editie van een sociaal sportevenement waar niemand buitenspel staat. Vandaag presenteerde de Nederlandse delegatie hun officiële tenue op het Utrechtse Jaarbeursplein.

De 400 deelnemers uit 13 landen zijn mensen die je niet dagelijks in de sportschool of op de tennisbaan ziet. Het zijn statushouders, tienerouders, dak- en thuislozen en mensen met ggz-problematiek. Met de lange roltrappen als catwalk onthulden ze hun kleurrijke tenues, vlaggen en skateboards. Daar werden ze warm ontvangen door de Utrechtse wethouder Maarten van Ooijen en oud-profvoetballer Glenn Helder.

De European Life Goals Games is een initiatief van Stichting Life Goals Nederland in samenwerking met de Europese Commissie, de gemeente Utrecht en het Leger des Heils. Zij willen kwetsbare groepen in beweging brengen via sport en spel en het opdoen van nieuwe ervaringen. Supporters kunnen het initiatief ondersteunen door het tenue - dat is opgebouwd uit de kleuren van Europa – online te bestellen, via: https://www.robeysportswear.com/nl_NL/kleding/european-life-goals-games-shirt/CM76700-001.html . Voor elk verkocht shirt doneert de organisatie ook een shirt aan iemand uit de doelgroep, via het Leger des Heils Midden-Nederland.

Maarten van Ooijen, wethouder zorg, maatschappelijke ondersteuning en sport, is trots dat Utrecht dit mooie en belangrijke event mag verwelkomen:

“Sport verbindt. Het zorgt voor ontmoeting en kan ontzettend bijdragen aan het stimuleren van zelfvertrouwen. Dat op zo’n centrale plek in de stad mensen uit heel Europa samen komen om te sporten en te bewegen draagt bij aan de zichtbaarheid en het begrip voor deze groep sporters. Ik kijk uit naar de eerste wedstrijden!”

Oud-international Glenn Helder vertelt waarom hij ambassadeur is geworden van de European Life Goals Games:

“Ik weet hoe het is om de grip op je leven kwijt te raken. Bij mij was het mijn eigen schuld. Als je met één vinger wijst, wijzen de drie andere vingers terug naar jezelf. Je bent en blijft zelf verantwoordelijk voor je eigen leven. Vanuit die mentaliteit heb ik terug kunnen vechten tot waar ik nu weer ben. Naast die mentaliteit is soms ook hulp van buiten nodig om stapje voor stapje weer grip op je leven te krijgen. Dit evenement is zo’n stapje.”

Foto: Bebe Blanco Agterberg 

European Life Goals Games 2021

Van 14 tot en met 18 september 2021 strijden dertien Europese landen om een plek op het erepodium: Nederland, Zwitserland, Oostenrijk, Noorwegen, Griekenland, Denemarken, Bulgarije, Frankrijk, Zweden, Hongarije, Roemenië, Litouwen en België. Ze beoefenen verschillende sporten, waaronder voetbal, basketbal, kickboksen, capoeira en skateboarden. In het Beatrixtheater vindt op 17 september een congres plaats over de maatschappelijke waarde van sport.

Meer informatie en programma:

https://www.europeanlifegoalsgames.com

Bestel het shirt en steun het initiatief:

https://www.robeysportswear.com/nl_NL/kleding/european-life-goals-games-shirt/CM76700-001.html

Afbeelding
Gemeente Utrecht onderzoekt oprichting van een eigen warmtebedrijf Nieuws
Afbeelding
De Ronde Venen is een nieuwe fietsroute rijker: de Burgemeestersroute Lezersnieuws
Afbeelding
Estafettestaking bereikt midden van het land CNV: Vrijdag acties in Metaal & Techniek regio Utrecht op Lage Weide Ondernemend
Monitoren en bijstellen van het slootwaterpeil
Provincie Utrecht stelt subsidie beschikbaar voor innovatieve ideeën in de landbouw Nieuws
Afbeelding
Explosie vannacht bij een woning aan de Willem Frederik Hermansstraat in Leidsche Rijn Nieuws
Nieuwegracht 201,
Zaterdag 29 juni 2024: Open Tuinendag Utrecht Lezersnieuws
Fort Nieuwersluis sluit tijdelijk voor publiek Nieuws
Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend
Afbeelding
Expositie van 564 ansichtkaarten van Harmelen in het Dorpshuis Vrije tijd
Afbeelding
Veroordeling voor jongen uit De Meern, die eigen moeder neerstak met mes Nieuws
Afbeelding
Open Rotaryavond Rotaryclub Maarssen Breukelen Digitaal en divers: symbiose of botsing? Lezersnieuws
Afbeelding
Jongste Olympische sport groots(t) in Utrecht Olympische status in 2028 tekenend voor de ontwikkeling van flag football Sport
Afbeelding
Hulpdienst van WIL in je buurt, mensen samen brengen Gemeente
Afbeelding
Utrecht legaliseert thuiswerken voor sekswerkers Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws