Vrijdag 22 november 2019

NIEUWS Koen-Willem Toering De Beste Dirigent van Utrecht met het Orkest van Utrecht

UTRECHT > Koen-Willem Toering is zaterdagavond uitgeroepen tot “De beste dirigent van Utrecht”. Vijf prominente Utrechters hebben afgelopen zaterdag 19 november gestreden om de fel begeerde titel "De Beste Dirigent van Utrecht!". Ze hebben alle vijf met groot succes het Orkest van Utrecht (OvU) gedirigeerd. Een fantastische ervaring voor de 5 kandidaten, het publiek en het orkest. Koen-Willem is zanger bij de band Sunday Sun en geeft les op de Herman Brood Academie in Utrecht.

Zaterdag 19 november in ZIMIHC theater Stefanus hebben we genoten van een zeer bijzonder concert in ZIMIHC theater Stefanus. We hoorden de schitterende klanken van de Nieuwe Wereld Symfonie van Dvorak (gedirigeerd door onze oud-burgemeester Aleid Wolfsen), de Pavane van Fauré (gedirigeerd door de bestuursvoorzitter van de HU, Jan Bogerd), het Zwanenmeer van Tchaikovsky (door zangeres Lilian Hak) en Peer Gynt van Grieg (door stand-up comedian Jeroen Pater). Koen-Willem Toering had gekozen voor zijn lievelingsstuk, het Adagio van Albinoni. Ter voorbereiding op deze speciale avond hebben de 5 gastdirigenten een Masterclass gekregen van de dirigent van het Orkest van Utrecht, Michiel van Vliet, en hebben ze een aantal keren met het Orkest gerepeteerd. Naast de stukken van de kandidaten speelde het Orkest van Utrecht onder leiding van hun eigen dirigent Michiel van Vliet nog veel meer moois, waaronder de Danse Macabre, met solist Jules Mansveld, Der Zigeunerbaron, de Bacchanale en Brahms.

Pim de Veth (acteur) heeft de avond op zijn eigen charmante en komische wijze gepresenteerd. Na iedere kandidaat vertelde de jury - bestaande Michiel van Vliet, Malgosia Fiebig (stadsbeiaardier van de Domtoren in Utrecht) en Hans de Munnik (dirigent van het Nieuwegeins Amateur Symfonieorkest) wat er allemaal goed was gegaan. En dat was veel. Ongelooflijk knap hoe de 5 gastdirigenten hebben gedirigeerd. Grote complimenten voor alle kandidaten. Dit werd ook bevestigd door de wethouder van Cultuur Kees Diepeveen.

De eervolle vermelding van “beste dirigent van Utrecht” is bekend gemaakt door Michiel van Vliet op basis van het oordeel van de jury en het aantal decibellen dat werd gemeten door het publiek voor elke kandidaat te laten applaudisseren. De avond was een waar feest om te beleven!

Komend concert: Kinderconcert 28 december

28 december geeft het Orkest van Utrecht haar jaarlijkse familieconcert in Vleuterweide.

Orkest van Utrecht

Het Orkest van Utrecht bestaat uit ongeveer 45 muzikanten en bestaat 23 jaar. De ambitie is om bijzondere concerten uit te voeren op een hoog muzikaal niveau, zoals bijvoorbeeld de kinderconcerten in de kerstvakantie en vorig jaar de wijnconcerten. Het orkest staat sinds 2012 onder leiding van dirigent Michiel van Vliet. Belangstellenden om mee te spelen in het orkest zijn van harte uitgenodigd een keer te komen luisteren. Met name strijkers en koperblazers zijn welkom.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden