Zondag 15 september 2019

NIEUWS Grote hennepkwekerij in Reigerskamp opgerold

MAARSSENBROEK > In een woning in de wijk Reigerskamp in Maarssenbroek/ is woensdag een grote hennepkwekerij opgerold. De politie ontdekte bij de inval een grote hoeveelheid hennepplanten, die zijn afgevoerd en vernietigd. Volgens omstanders waren de beneden- en bovenverdieping in gebruik als plantage. In totaal zijn 166 planten in beslag genomen.

De kwekerij zat verstopt in een huurwoning bij de 300-nummers. In de wijk Reigerskamp zijn de grote patio-bungalows erg in trek bij de bendes, die illegale kwekerijen runnen. Vaak wordt via een stroman een woning gehuurd en dan volgezet met plantjes. De winst van vele tienduizenden euro's per oogst weegt op tegen de risico's.

Vorige week moest nog een echtpaar terecht staan, dat in 2012 in een zo zelfde huurwoning in Reigerskamp ook een hennepkwekerij had verstopt. Justitie eist 2,5 ton van het stel als winst uit criminaliteit.

Animatiefilm over hennepteelt

Het kweken van hennep is levensgevaarlijk. De kans op brand, ontploffing, water- en stankoverlast is zeer groot. Samen met de politie, de veiligheidsregio en de woningcorporaties wil de gemeente een vuist maken tegen hennepteelt. Daarom heeft de gemeente een preventieve animatiefilm laten maken die de kenmerken, risico’s en gevolgen van een hennepkwekerij in beeld brengt. Met de animatie wil de gemeente hennepteelt tegengaan. Het filmpje geeft inzicht in de gevaren van hennepteelt en spoort inwoners die in hun buurt een hennepkwekerij vermoeden of overlast ondervinden van een kwekerij aan om dan de politie te bellen op 0900-8844 (lokaal tarief) of met Meld Misdaad Anoniem te bellen op 0800-7000 (gratis).

De animatie is gemaakt in het kader van de aanpak van georganiseerde criminaliteit. De aanpak van hennepteelt is een prioriteit in het vorig jaar door de gemeenteraad vastgestelde Integraal Veiligheidsplan 2016-2018.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden