Dinsdag 17 september 2019

NIEUWS Politie pakt auto-inbrekers in Het Zand

LEIDSCHE RIJN > Het eerste succesje in de strijd tegen de autokrakers in Het Zand en Hoge Weide is er. De politie heeft maandagnacht twee verdachten op heterdaad aangehouden in Het Zand. 'Mede dankzij een alerte melder via #112!', aldus de wijkagent. De oproep is dan ook om bij een verdachte situatie direct 112 te bellen.

Eerder bericht

LEIDSCHE RIJN > De afgelopen weken is het mis in de wijk Hoge Weide. Meerdere malen zijn er autoruiten ingeslagen en hebben criminelen navigatiesystemen en andere kostbaarheden buit gemaakt. Met name op de 3e Oosterparklaan zijn autoruiten niet veilig. Afgelopen week is er bij zes auto's ingebroken. Vorige maand nog werd er een gehele autodeur buit gemaakt.

Inwoners van de wijk zijn het zat en voelen zich onveilig, maar zowel gemeente als politie hebben tot op heden geen actie ondernomen.

Zowel in de buurtapp als op de facebookpagina van de wijk wordt opgeroepen tot actie. Er is een petitie gestart op petitie24.nl waar tot nu toe 90 handtekeningen zijn verzameld voor meer actie van gemeente en politie.

Ook vanuit de wijk Het Zand, vooral de Dudoksingek, komen meldingen van autokraken en diefstal van apparatuur

De politie neemt de reeks inbraken hoog op en raadt aan om in ieder geval bij elke verdachte situatie 112 te bellen, ook als het gaat om iemand of een auto die niet in de straat thuishoort en verdacht gedrag vertoont.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden