Minkema College
Minkema College

Voortgezet onderwijs regio Woerden organiseert open dagen in november

Ondernemend

WOERDEN > Yuverta Montfoort, het Futura College, het Kalsbeek College en het Minkema College in Woerden hebben gezamenlijk besloten om de open dagen komend schooljaar niet pas in januari te organiseren, maar al in november. Hiermee hopen zij eventuele coronabeperkingen voor te zijn en leerlingen en hun ouders de gelegenheid te bieden om weer écht een kijkje te komen nemen in hun scholen.

 

Normaliter bezoeken in januari duizenden leerlingen (en hun ouders) uit het basisonderwijs de open dagen van middelbare scholen om kennis te maken met de verschillende mogelijkheden binnen het voortgezet onderwijs in de regio. Mede op grond van de open dag bepalen de leerlingen  hun schoolkeuze. De afgelopen jaren konden deze open dagen door de strenge coronamaatregelen in januari echter niet doorgaan en is uitgeweken naar online alternatieven. “De online activiteiten waren een mooie oplossing, maar halen het uiteraard niet bij een écht kijkje in de school. En dat gunnen we de leerlingen zo!” aldus Mark de Haas, bestuurder Minkema College. Er is daarom in goed overleg met alle scholen in de regio afgesproken om de open dagen naar voren te halen; dat wil zeggen naar november 2022. Cor van Dalen, bestuurder Kalsbeek College: “Daarmee zijn we hopelijk een nieuwe coronagolf in de winter voor en kunnen we leerlingen en hun ouders op de school ontvangen.”

 

Helaas hebben ook de scholen geen glazen bol, dus 100% zekerheid is er nooit. “De scholen kiezen ervoor om in januari en februari wel dagen vrij te houden om kennismakingsactiviteiten zoals een open lesmiddag of Doe-dag te organiseren. Als de omstandigheden het toelaten kunnen deze dan, eventueel in afgeslankte vorm, ook nog doorgaan”, zegt André Dokman, bestuurder Futura College. Wilma van Roomen, locatiedirecteur Yuverta Montfoort: We kijken ernaar uit om basisschoolleerlingen en hun ouders, die zich oriënteren op een toekomstige school, weer te mogen ontvangen en enthousiasmeren. Wij zijn ervan overtuigd dat elke school weer een mooi programma zal neerzetten tijdens de open dagen.”

Afbeelding
Inloopbijeenkomst over het toekomstbeeld Nedereindse Park Gemeente
Iedereen kan genieten op De Vecht
Mijlpaal voor Fietsboot op de Vecht, duurzame boot gaat vrijdag varen Nieuws
Dymph Hoffmans, jury

Aukje Treep, wethouder Soest

Elsie Hijstek, Soester Energie Coöperatie

Judith de Pagter, Soester Energie Coöperatie
Beste Lokale Energie-initiatief van de provincie Utrecht 2024: Soester Energiecoöperatie Ondernemend
Afbeelding
Schapen scheren bij schaapskooi Groot-Zandveld Vrije tijd
Afbeelding
Succesvolle voorjaarscompetitie tafeltennissers TTV Fletio. Sport
Afbeelding
Het mooiste stadspark van Nederland zoekt nieuwe vrijwilligers, ook achter de schermen. Zin om mee te denken? Lezersnieuws
Afbeelding
Gemeente Utrecht onderzoekt oprichting van een eigen warmtebedrijf Nieuws
Afbeelding
De Ronde Venen is een nieuwe fietsroute rijker: de Burgemeestersroute Lezersnieuws
Afbeelding
Estafettestaking bereikt midden van het land CNV: Vrijdag acties in Metaal & Techniek regio Utrecht op Lage Weide Ondernemend
Monitoren en bijstellen van het slootwaterpeil
Provincie Utrecht stelt subsidie beschikbaar voor innovatieve ideeën in de landbouw Nieuws
Afbeelding
Explosie vannacht bij een woning aan de Willem Frederik Hermansstraat in Leidsche Rijn Nieuws
Nieuwegracht 201,
Zaterdag 29 juni 2024: Open Tuinendag Utrecht Lezersnieuws
Fort Nieuwersluis sluit tijdelijk voor publiek Nieuws
Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws