Afbeelding
Coen van der Heijden

Boekpresentatie – Bonte grijzen

zaterdag 12 november 2022 15:00 tot 16:30

De kleuren van Wim van Hooff en de Bossche School

Op zaterdagmiddag 12 november is bij Buitenplaats Doornburgh boekpresentatie van Bonte grijzen, een rijk geïllustreerde publicatie over de visie en theorie van Wim Van Hooff over kleur, en de toepassing ervan in de architectuur. Sprekers als Caroline Voet, Herman van Hooff en Wies van Leeuwen geven inzicht in de werkwijze en gedachtenwereld van Van Hooff en de totstandkoming van het boek. 

Het klooster van Doornburgh is ontworpen door architect Jan de Jong in de stijl van de Bossche School. Een sobere bouwstijl die werd ontwikkeld door Dom Hans van der Laan aan de hand van de door hem geintroduceerde vormenleer van het plastisch getal. Naast strenge opvattingen over maatvoering, was er ook een uitgesproken visie op het gebruik van kleur in de architectuur. Deze visie werd vormgegeven door een van de meest toonaangevende kleuradviseur van de tweede helft van de twintigste eeuw, Wim van Hooff.

Komend uit het schildersambacht ontwikkelde Van Hooff een eigen visie op het gebruik van kleur in de architectuur en de gebouwde omgeving. Met zijn omvangrijke oeuvre van rond de tweeduizend projecten was hij bepalend voor het ingetogen kleurenpalet dat vooral de architectuur karakteriseert van de Bossche School, een unieke stroming in de Nederlandse architectuur.

Datum: zaterdag 12 november

Tijd: 15:00

Na de lezing heeft u de mogelijkheid het boek aan te schaffen en een drankje en een hapje te doen in de refter. 

Een ticket voor de lezing is ook geldig voor de tentoonstelling NIEUW WERK.

Locatie