Afbeelding

Project Durf organiseert decemberfeest in Azotod voor jongeren

Nieuws

Door Roberto Cancian

DE MEERN > Op vrijdag 9 december aanstaande organiseren HBO studenten Manon Diks, Catarina Veltmeijer en Sanne Kalee vanuit Project DURF het ‘decemberfeest’ in Muziekpodium Azatod in De Meern. ‘Het is na een moeilijke coronatijd wel weer eens tijd dat jongeren een feestje mogen vieren’, geeft de 20-jarige Sanne aan. 

Samen met haar medestudenten van de opleiding Eventmanagement organiseert zij het feest waarbij ze vooral veel jongeren van lokale sportverenigingen (vanaf 18 jaar) willen betrekken. ‘Wij zijn de afgelopen weken al bij diverse sportverenigingen langsgegaan in De Meern en Vleuten. Wij willen hele teams triggeren om te komen en werken dan ook met groepskorting’, legt de 22-jarige Catarina uit. Het drietal wil inspelen op alles wat te maken heeft met het thema kerst en oud/nieuw. ‘Buiten zal er een kerstboom en een sneeuwpop worden geplaatst, binnen zijn er Sinterklaascadeaus en zijn er kerstbomen en kerstversiering. We gaan met veel glitter en glamour het ‘nieuwe jaar’ in, want om 00.00 uur willen we net als met oud en nieuw aftellen en proosten op alles wat komen gaat’, geeft de 23-jarige Manon aan. Als ZZP-er draait ze al mee bij bedrijfsevenementen. ‘Een creatieve en heel leuke baan’, vult ze aan. Het feest in Azatod is voor jongeren van 18 tot en met 24 jaar, er mag dus ook wat gedronken worden. ‘Wij gaan ervan uit dat iedereen daar normaal mee om gaat. Wij hebben daar contact over met een veiligheidscoördinator en hebben op 9 december ook beveiliging aan de deur en binnen’, zegt Catarina. Het moet vooral leuk en gezellig worden. ‘Een groot succes met een volle zaal’, lacht Sanne.

Doordat er allerlei mensen op het ludieke feest afkomen hebben Sanne, Manon en Catarina ook rekening gehouden met de muziekkeuze. ‘Het is een inclusief feest met diverse muziekstijlen die voor een gevarieerde en afwisselende avond zullen zorgen. Het gaat ons om de saamhorigheid’, zegt Catarina. Hoewel Manon weinig heeft met feestjes, snapt ze heel goed dat de jeugd er behoefte aan heeft. ‘De groep 18+ is door de coronatijd flink benadeeld geweest. Op deze manier kunnen we hen iets leuks aanbieden, daarnaast is het ook belangrijk voor hun ontwikkeling om te leren hoe je moet uitgaan en welke normen en waarden belangrijk zijn’, zegt Manon. Dat bevestigt Sanne. ‘Op het moment dat ik mijn achttiende verjaardag wilde vieren, zat ik binnen en was er niets mogelijk. We zijn dus blij dat we er een te gek feest voor mogen maken voor de jeugd hier uit de buurt.’ Tijdens het decemberfeest zijn er optredens van Deejay DIAZ en Bruno en Flaire Music. Daarnaast draaien Belle en Tinka, twee meiden uit de buurt, reggaeton muziek. Kaarten zijn te bestellen via www.azotod.nl maar de kans is groot dat Manon, Catarina en Sanne ook bij jullie sportvereniging kennis komen maken.

Project DURF! organiseert samen met jongeren in de Utrechtse wijken Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern toffe activiteiten en evenementen voor andere jongeren.

Afbeelding
Nieuwe elektrische Fietsboot Vechtstreek in de vaart genomen Nieuws
Afbeelding
Lintjesregen in Utrecht Nieuws
Afbeelding
Harry Potter-tweeling James en Oliver Phelps aanwezig tijdens exclusieve Heroes Dutch Comic Con preview night Evenement
Afbeelding
Lintjesregen 2024 in Woerden Nieuws
Afbeelding
22 miljoen voor woningen Beurskwartier, Zuilense Vecht en Galgenwaard Nieuws
Afbeelding
Woonadviseur helpt Utrechtse 55plussers bij passend wonen Nieuws
Cover van het boek.
Deel 4 van Toen & Nu Utrecht is uit Vrije tijd
Afbeelding
Inloopbijeenkomst over het toekomstbeeld Nedereindse Park Gemeente
Iedereen kan genieten op De Vecht
Mijlpaal voor Fietsboot op de Vecht, duurzame boot gaat vrijdag varen Nieuws
Dymph Hoffmans, jury

Aukje Treep, wethouder Soest

Elsie Hijstek, Soester Energie Coöperatie

Judith de Pagter, Soester Energie Coöperatie
Beste Lokale Energie-initiatief van de provincie Utrecht 2024: Soester Energiecoöperatie Ondernemend
Afbeelding
Schapen scheren bij schaapskooi Groot-Zandveld Vrije tijd
Afbeelding
Succesvolle voorjaarscompetitie tafeltennissers TTV Fletio. Sport
Afbeelding
Het mooiste stadspark van Nederland zoekt nieuwe vrijwilligers, ook achter de schermen. Zin om mee te denken? Lezersnieuws
Afbeelding
Gemeente Utrecht onderzoekt oprichting van een eigen warmtebedrijf Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws