Zondag 22 september 2019

NIEUWS Nu ook een AED in de woonwijk Cronenburgh Loenen

LOENEN > Het kan oprecht een burgerinitiatief genoemd worden: bewoners regelen een AED in de wijk om de zgn. –6- minuten-zone in geval van hartstilstanden in Loenen verder af te dekken. Bewoners legden niet alleen geld in, ca (>50% van de huizen heeft bijgedragen, maar dachten ook om mee over de locatie. Dat lukte! De NL Hartstichting heeft de buitenkast gesponsord en Loodgieters bedrijf Lindenberg is zo attent geweest om hem kosteloos op te hangen.

Deze activiteit heeft tevens het bewustzijn op de noodzaak van hulp bij hartstilstanden bij veel bewoners verhoogd en zijn er nieuwe BHV- en AED’ers, die zich voor de HartslagNu infrastructuur van 112 hebben aangemeld. En daarmee is deze AED onderdeel van de 112 hulpverlening waarmee effectieve (burger)hulp in geval van hartstilstanden mogelijk wordt.

Uiteraard hopen we natuurlijk dat ie hangt te ‘-ver-stoffen’ zegt een bewoner uit de wijk. Maar we kunnen er niet omheen om preventief met onze gezondheid om te gaan. Fijn dat dit gelukt is.

Wil je ook een AED cursus doen? (1 avond met jaarlijkse herhaling) schrijf je dan in voor een cursus in de buurt via www.HartslagNU/, de NL hartstichting of stichtinghartreanimatiestichtsevecht.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden