Dinsdag 22 augustus 2017

NIEUWS Stadsbaantunnel Leidsche Rijn nog hele week dicht

LEIDSCHE RIJN > De Stadsbaantunnel blijft in elk geval tot en met komende vrijdag afgesloten. De tunnel werd vorige week donderdag uit voorzorg afgesloten voor verkeer, omdat er een stuk beton uit de betonnen palenconstructie vóór de tunnel in de middenberm lag (niet op de rijbaan). Voor het verkeer zijn omleidroutes beschikbaar. Over de oorzaak van het loslaten en wat daar in de toekomst aan gedaan kan worden wordt op dit moment verder onderzocht.

Vooralsnog geeft de afsluiting van de Stadsbaantunnel wel (beperkt) overlast, maar geen grote verkeerskundige problemen. De verwachting is echter dat gelet op de aflopende vakantieperiode het verkeer weer gaat toenemen. We doen er uiteraard alles aan om de Stadsbaantunnel zo spoedig mogelijk weer te kunnen openen zodat het verkeer weer de normale route kan rijden. Daarbij staat vanzelfsprekend de veiligheid voorop.

Eerder bericht

LEIDSCHE RIJN > Het is nog steeds onduidelijk wanneer de stadsbaantunnel bij Leidsche Rijn weer open gaat. Donderdag werd de 490 meter lange tunnel gesloten omdat een stukje beton uit de constructie losliet. ER is een inspectie geweest van de gemeente, maar de uitslag is nog niet bekend. En dus ook niet wanneer de tunnel weer opengaat, in ieder geval maandag nog niet.

De stadsbaantunnel loopt parallel aan de A2-tunnel en verwerkt het verkeer van en naar Leidsche Rijn.

Foto: VID Twitter

1 REACTIE

Henk18 augustus 2017 om 13:10

In Bovenstaand verhaal ontbreekt één belangrijk detail: waar is die 'stadsbaantunnel' en waarom wordt er geen simpele situatie schets geplaatst in dit artikel. Het is niet vanzelfsprekend dat iedereen direct weet waar deze tunnel te vinden is.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden