Afbeelding

Spannende finales bij schoolvoetbal Stichtse Vecht

Nieuws

STICHTSE VECHT > Op zondag 16 april vanaf 12.00 werd op het sportcomplex van VV Maarssen de finale dag gehouden van het schoolvoetbaltoernooi Gemeente Stichtse Vecht. Er werd op deze middag gestart met de eerste 2 finale wedstrijden bij de jongens groep 5/6. De jongens waren zenuwachtig maar maakte er twee spannende wedstrijden van. De verliezers van deze wedstrijden speelde tegen elkaar om plek 3 en 4 en de winnaars gingen spelen om het schoolvoetbal kampioenschap van Gemeente Stichtse Vecht. De Tweesprong Duivenkamp team 3 speelde tegen Wereldkidz Bolenstein team 2 voor plek 3 en 4. Deze wedstrijd met 3-0 gewonnen door De Tweesprongen Duivenkamp team 3 waardoor zij 3e zijn geworden en Wereldkidz Bolenstein team 2 is als 4e geëindigd. De Pionier team 1 nam het op tegen Het Kompas team 2 en zij gingen spelen om het kampioenschap. Ondanks dat het een spannende wedstrijd was eindigde Het Kompas team 2 als tweede en werd de Pionier kampioen van het schoolvoetbaltoernooi Gemeente Stichtse Vecht.

Ook de meisjes van groep 5/6 speelde een belangrijke finale wedstrijd. In deze finale speelde De Klaroen Maarssen tea 2 tegen De Pionier team 1. Heel lang ging het gelijk op maar toch scoorde de Pionier 1 doelpunt meer dan De Klaroen Maarssen team 2 waardoor zij als 2e eindigde en de Pionier team 1 kampioen werd van het schoolvoetbaltoernooi gemeente Stichtse Vecht.

Vanaf 13.00 uur gingen de meisjes en jongens van groep 7/8 hun finale wedstrijden spelen.Bij de meisjes groep 7/8 stonden Het Palet team 1 en De Klaroen Maarssen team 2 tegenover elkaar. Zij maakte er een hele spannende wedstrijd van en waren aan elkaar gewaagd. Na 15 minuten voetballen was het 0-0 en moesten de penalty’s de uitkomst bieden. In de penaltyreeks lieten de meisjes van het Palet team 1 zien dat zij als beste de penalty’s namen en met 2-0 wonnen. Hierdoor is De Klaroen Maarssen team 2 als 2e is geëindigd en de meisjes van Het Palet schoolvoetbalkampioen van de gemeente Stichtse Vecht groep 7/8 zijn geworden.

Ook bij de jongens barstte er een spannende strijd los tussen De Tweesprong Duivenkamp team 3, Wereldkidz Bolenstein team 1 en de Pionier team 1. Nadat alle drie de teams tegen elkaar hadden gevoetbald was de einduitslag bekend. Het was heel erg close maar De Tweesprong Duivenkamp heeft met 1 doelpunt verschil gewonnen en werden schoolvoetbalkampioen gemeente Stichtse Vecht. Als 2e eindigde de Pionier team 1 en 3e Wereldkidz Bolenstein team 1.

De wethouder van sport en onderwijs, Karin van Vliet, verzorgde in alle categorieën de prijsuitreiking wat zij op een hele leuk en spontane manier heeft verzorgd. Wij willen haar vanaf hier nogmaals voor bedanken.

Voor dit jaar zit het schoolvoetbaltoernooi van de Gemeente Stichtse Vecht erop. Het zijn hele leuke woensdagmiddagen geweest en een hele spannende finaledag. Op naar het volgende jaar.

Afbeelding
Dymph Hoffmans, jury

Aukje Treep, wethouder Soest

Elsie Hijstek, Soester Energie Coöperatie

Judith de Pagter, Soester Energie Coöperatie
Beste Lokale Energie-initiatief van de provincie Utrecht 2024: Soester Energiecoöperatie Ondernemend
Afbeelding
Stichtse Vecht geeft eerste Omgevingsvergunning af Gemeente
Afbeelding
4 mei herdenking Goudestein, 5 mei ontsteken bevrijdingsvlam, OSM lopers brengen weer de vlam Gemeente
Afbeelding
Vandalen houden huis bij MEC in Reigerskamp Nieuws
Afbeelding
De Ronde Venen is een nieuwe fietsroute rijker: de Burgemeestersroute Lezersnieuws
Afbeelding
Estafettestaking bereikt midden van het land CNV: Vrijdag acties in Metaal & Techniek regio Utrecht op Lage Weide Ondernemend
Afbeelding
Burgemeester Ap Reinders op bezoek bij 100-jarige mevrouw Groen-Abma uit Loenen Gemeente
Monitoren en bijstellen van het slootwaterpeil
Provincie Utrecht stelt subsidie beschikbaar voor innovatieve ideeën in de landbouw Nieuws
----
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport
Afbeelding
Meer inzicht nodig in effecten Ruimtekwartier in Maarssenbroek op leefomgeving, natuur en klimaat Nieuws
Fort Nieuwersluis sluit tijdelijk voor publiek Nieuws
Afbeelding
Wegafsluitingen in Maarssen-Dorp op Koningsdag Gemeente
Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend
Afbeelding
Expositie van 564 ansichtkaarten van Harmelen in het Dorpshuis Vrije tijd

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws