Afbeelding
Aart Reitsma

Jazz en Zeeuwse indiepop kleuren ParkPodium

Lezersnieuws

BREUKELEN > Wat een stem als een engeltje met het gemoed kan doen, werd zondag op ParkPodium maar weer eens duidelijk. Bij de eerste noten liet zangeres Carmen Gomes het publiek al vergeten dat er buitjes in de lucht hingen. Pluutje op, pluutje af, maar de sfeer bleef er de hele middag in.

Het jazztrio Carmen Gomes Inc. opende de muzikale zondagmiddag in het park met heerlijke jazz en blues. Waren er bij de aanvang nog wat lege stoelen, al na het tweede nummer was het hele grasveld gevuld. Het verbaasde niemand dat Carmen Gomes meteen na haar zangopleiding het Nederlands Jazz Vocalisten Concours won. Wat een prachtig stemgeluid van deze zangeres en wat een fijne muziek, geïnspireerd door onder anderen Ray Charles, van de mannen die haar begeleidden.

Van een heel andere orde was de muziek na de pauze. De 4-koppige rockband VOS speelde Zeeuwse indiepop met nummers die een beetje deden denken aan de muziek van Doe Maar. Ondertussen was er dán weer een miezerbuitje, dán weer zon, en soms allebei tegelijk. Het mocht de pret niet drukken. Gekscherend complimenteerde zanger René Geelhoed het – toch wel wat oudere – publiek met hun jeugdigheid. Aan het dansen kreeg hij ze ook.

De dagsponsor was deze zondag Van Rietschoten (thermisch ontkoppelde constructies). Het ijs van IJsboerderij De Morgen en de worstenbroodjes van foodtruck La Deutsche Vita smaakten verrukkelijk.

Volgende week op ParkPodium

ParkPodium vult zondag 6 augustus het park met blues en americana. Vóór de pauze spelen de vijf energieke muzikanten van de Wildmen Bluesband. Hun repertoire bestaat uit relaxte jazzy songs, bluesballads en bluesrock, vergezeld van de loepzuivere stem van zangeres Saskia de Nijs. Na de pauze treedt de Leo Koster Band op met amerikana-muziek: authentieke country, folk en blues in een nieuw jasje. De lovende kritieken over hun laatste muziek, met een knipoog naar The Byrds en de Steve Miller Band, beloven veel goeds voor hun optreden in Boom en Bosch.

ParkPodium Boom & Bosch is er tot en met 27 augustus elke zondag van 14.00 tot 16.00 uur. De concerten zijn gratis toegankelijk. Naast een cateringwagen voor de drankjes is er ook een (steeds wisselende) foodtruck en een ijscokar op het terrein aanwezig. Wekelijks is er ook een loterij met prijzen die lokale winkeliers beschikbaar stellen.

Het volledige programma is te vinden op www.parkpodium.nl/programma

Tekst: Monique Linnemann

Foto’s: Aart Reitsma

Afbeelding
Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend
Afbeelding
Expositie van 564 ansichtkaarten van Harmelen in het Dorpshuis Vrije tijd
Afbeelding
Veroordeling voor jongen uit De Meern, die eigen moeder neerstak met mes Nieuws
Afbeelding
Open Rotaryavond Rotaryclub Maarssen Breukelen Digitaal en divers: symbiose of botsing? Lezersnieuws
Afbeelding
Jongste Olympische sport groots(t) in Utrecht Olympische status in 2028 tekenend voor de ontwikkeling van flag football Sport
Afbeelding
Hulpdienst van WIL in je buurt, mensen samen brengen Gemeente
Afbeelding
Utrecht legaliseert thuiswerken voor sekswerkers Nieuws
Afbeelding
Buitenplaats Kameryck organiseert voor het tweede jaar op rij gratis lunch voor ouderen Ondernemend
Afbeelding
Lokale oorlogsgeschiedenis komt tot leven tijdens Open Joodse Huizen en Huizen van Verzet in Utrecht Nieuws
Afbeelding
Nieuwe borden bij UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies, ook Fort Maarsseveen en Fort Nieuwersluis Nieuws
Afbeelding
Vrije School Utrecht betovert met schitterend koorconcert in de grote zaal in TivoliVredenburg Lezersnieuws
Julia van Uden van het Amadeus Lyceum draagt op 4 mei een door haarzelf gemaakt gedicht voor tijdens de dodenherdenking in Vleuten.
Dichter bij 4 mei 'nieuw' onderdeel dodenherdenking Vleuten Nieuws
Afbeelding
Expositie Nico Koster op Buitenplaats Doornburgh, unieke serie foto's Vrije tijd
Afbeelding
Cultuur19 maakt programma Zingende Beelden bekend Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws