Afbeelding
Gemeente Utrecht

Vanaf 1 november 2023 betaald parkeren in Werkspoor

Nieuws

UTRECHT > Vanaf 1 november 2023 komt er betaald parkeren in Werkspoor. In 2019 heeft de gemeenteraad besloten om betaald parkeren in te voeren in de buurten rondom de Cartesiusdriehoek. 

In de nieuwe wijk Cartesius komt weinig parkeerruimte. Betaald parkeren in de omgeving voorkomt uitwijkgedrag van parkeerders uit de nieuwe wijk naar omliggende buurten en zorgt voor minder drukte op de toegangswegen. Het betaald parkeren gaat gelden van maandag tot en met zaterdag van 06.00 tot 11.00 uur ‘s morgens. Buiten deze tijden is parkeren gratis. 

Op 6 september organiseren wij een informatieavond Vanaf 1 november 2023 is het tarief voor kort parkeren op straat in deze buurt € 4,01 per uur. Bezoekers kunnen betalen bij de parkeerautomaat of via een parkeerapp. Kijk voor meer informatie over het invoeren van betaald parkeren in uw buurt op www.utrecht.nl/parkerenwerkspoor. 

U kunt vanaf 4 oktober 2023 bedrijfsparkeervergunningen aanvragen. Een bedrijfsparkeervergunning wordt niet op een vast kenteken uitgegeven, u kunt online regelen wie uw zakelijke parkeervergunning(en) mag gebruiken. Bewoners en bedrijven krijgen bij de invoering van betaald parkeren te maken met een nieuwe situatie en nieuwe regels. Daarom kunnen bewoners en bedrijven éénmalig extra vergunningen aanvragen. Naast de standaard kunnen bedrijven maximaal 6 vergunningen extra aanvragen. Het aantal standaard vergunningen waarop het bedrijf recht heeft, hangt af van het aantal personeelsleden en de vierkante meters vloeroppervlak. Het is niet zeker of u de extra vergunningen krijgt. Dit is afhankelijk van de ruimte op straat. Meer informatie over bedrijfsvergunningen vindt u op www.utrecht.nl/parkerenbedrijf. 

 Als er bij uw bedrijf ruimte is om te parkeren op eigen terrein, of als u een eigen of gedeelde garage of een gedeeld parkeerterrein heeft, dan trekken we deze af van het aantal parkeervergunningen dat u kunt krijgen De buurten waar het om gaat zijn de Schepenbuurt, Cartesiusweg en het Werkspoorkwartier. In de wijk Cartesius, in Schepenbuurt en aan de Cartesiusweg is betaald parkeren ingevoerd per 1 mei 2023. Met de bewoners van de Schepenbuurt en de Cartesiusweg is een participatietraject geweest over hoe betaald parkeren zou worden ingevoerd. Hier zijn onder meer de tijden voor betaald parkeren uitgekomen die ook gaan gelden voor Werkspoor. Voor de bedrijven in Werkspoor is overlegd met de Bedrijvenkring Cartesiusweg (BKC). Omdat in de buurten rondom Werkspoor inmiddels betaald parkeren is ingevoerd en in het najaar de plannen voor betaald parkeren in de hele stad naar de gemeenteraad gaan voor behandeling, is besloten om per 1 november ook in Werkspoor betaald parkeren in te voeren. We hebben gekozen voor deze datum, zodat bedrijven meer tijd hebben om eventuele voorbereidingen te treffen. De gemeente blijft in gesprek met de BKC over verkeersveiligheid en de wens om Werkspoor te vergroenen.

Afbeelding
Ontdek je schrijftalent met Lyda Westerink tijdens schrijfworkshop bij het regionaal archief RHCV Lezersnieuws
Denny van Drogenbroek (penningmeester), Wim Kragten, Niek de la Haye (Secretaris)
Bruisende Koningsdag in Breukelen met jubileum en afscheid voorzitter Nieuws
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding voor professor Gemke uit Oud-Zuilen Gemeente
Afbeelding
Nieuwe wijkaanpak begint goed, bewonersavond Reizende Man over duurzaamheid druk bezocht Nieuws
Afbeelding
Ook OSM U12-1 ongeslagen kampioen basketbal Sport
Iedereen kan genieten op De Vecht
Mijlpaal voor Fietsboot op de Vecht, duurzame boot gaat vrijdag varen Nieuws
Dymph Hoffmans, jury

Aukje Treep, wethouder Soest

Elsie Hijstek, Soester Energie Coöperatie

Judith de Pagter, Soester Energie Coöperatie
Beste Lokale Energie-initiatief van de provincie Utrecht 2024: Soester Energiecoöperatie Ondernemend
Afbeelding
Stichtse Vecht geeft eerste Omgevingsvergunning af Gemeente
Afbeelding
4 mei herdenking Goudestein, 5 mei ontsteken bevrijdingsvlam, OSM lopers brengen weer de vlam Gemeente
Afbeelding
Vandalen houden huis bij MEC in Reigerskamp Nieuws
Afbeelding
De Ronde Venen is een nieuwe fietsroute rijker: de Burgemeestersroute Lezersnieuws
Afbeelding
Estafettestaking bereikt midden van het land CNV: Vrijdag acties in Metaal & Techniek regio Utrecht op Lage Weide Ondernemend
Afbeelding
Burgemeester Ap Reinders op bezoek bij 100-jarige mevrouw Groen-Abma uit Loenen Gemeente
Monitoren en bijstellen van het slootwaterpeil
Provincie Utrecht stelt subsidie beschikbaar voor innovatieve ideeën in de landbouw Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws