Afbeelding

Mobiliteitsweek Utrecht daagt inwoners van de provincie uit duurzaam en gezond te reizen

Nieuws

REGIO > Tijdens de Europese Week van de Mobiliteit, van 16 t/m 22 september, wordt in heel Europa duurzame mobiliteit op de kaart gezet. Ook de provincie Utrecht doet mee en organiseert voor het derde jaar op rij de Mobiliteitsweek Utrecht. Tijdens de week worden inwoners, bezoekers en forenzen uitgedaagd om anders te reizen. Met verschillende activiteiten, challenges en kortingsacties op deelvervoer laat de Mobiliteitsweek Utrecht zien dat alle kleine stapjes richting duurzame mobiliteit meetellen.

Duurzame mobiliteit: een win-win voor iedereen

Er werken en wonen steeds meer mensen in de provincie Utrecht. Dat betekent dat het ook drukker wordt. Om de regio bereikbaar en prettig leefbaar te houden, is de provincie volop bezig met het stimuleren van duurzame mobiliteit. Oftewel: groen, duurzaam en gezond reizen. Gemeenten, de provincie, bedrijven, bewonersgroepen, organisaties en instellingen werken hier samen hard aan. Denk aan de deelfietsen en -auto’s, doorfietsroutes om sneller en veilig van a naar b te fietsen, en verschillende apps die advies geven over de beste en meest duurzame reis.

Aftrap met autovrij Maliebaan Festival op zaterdag 16 september

De aftrap van Mobiliteitsweek Utrecht is op zaterdag 16 september. Die dag is de Maliebaan in Utrecht tussen het Malieblad en de Burgemeester Reigerstraat van 10.00 tot 17.00 uur autovrij. Daarmee is er ruimte voor een gratis festival voor jong en oud, georganiseerd door de gemeente Utrecht. Met een BMX pumptrack, een rijsimulator om te ervaren wat het effect van appen tijdens het rijden is, deelvervoeraanbieders, muziek van Florian Wolff met The Green Machine en meer.

Activiteiten en acties tijdens de rest van de week

Ook de rest van de week kunnen inwoners, bezoekers en forenzen meedoen aan allerlei activiteiten die je uitdagen om anders te reizen. WOOD you reCYCLE organiseert een creatieve fietsroute langs Amersfoortse streetart, met de Ikfiets-app worden je kilometers in die week extra beloond, de mooiste fietsroutes en met Telraam krijgen deelnemers zelf inzicht in het verkeer in hun straat. De komende weken worden er telkens nieuwe activiteiten en acties toegevoegd aan de website.

Aanmelden van eigen activiteiten

Inwoners en organisaties uit de provincie Utrecht kunnen ook een eigen activiteit aanmelden via de website van de Mobiliteitsweek Utrecht . Voor collega’s, vrienden, fietsliefhebbers of skaters. Klein of groot, het mag allemaal. Eerder werd de stadsring in Amersfoort autovrij gemaakt, was er een SUP-schoonmaak van de grachten in Woerden en werd er in Utrecht een zeepkistenwedstrijd gehouden.


Cover van het boek.
Deel 4 van Toen & Nu Utrecht is uit Vrije tijd
Afbeelding
Inloopbijeenkomst over het toekomstbeeld Nedereindse Park Gemeente
Iedereen kan genieten op De Vecht
Mijlpaal voor Fietsboot op de Vecht, duurzame boot gaat vrijdag varen Nieuws
Dymph Hoffmans, jury

Aukje Treep, wethouder Soest

Elsie Hijstek, Soester Energie Coöperatie

Judith de Pagter, Soester Energie Coöperatie
Beste Lokale Energie-initiatief van de provincie Utrecht 2024: Soester Energiecoöperatie Ondernemend
Afbeelding
Schapen scheren bij schaapskooi Groot-Zandveld Vrije tijd
Afbeelding
Succesvolle voorjaarscompetitie tafeltennissers TTV Fletio. Sport
Afbeelding
Het mooiste stadspark van Nederland zoekt nieuwe vrijwilligers, ook achter de schermen. Zin om mee te denken? Lezersnieuws
Afbeelding
Gemeente Utrecht onderzoekt oprichting van een eigen warmtebedrijf Nieuws
Afbeelding
De Ronde Venen is een nieuwe fietsroute rijker: de Burgemeestersroute Lezersnieuws
Afbeelding
Estafettestaking bereikt midden van het land CNV: Vrijdag acties in Metaal & Techniek regio Utrecht op Lage Weide Ondernemend
Monitoren en bijstellen van het slootwaterpeil
Provincie Utrecht stelt subsidie beschikbaar voor innovatieve ideeën in de landbouw Nieuws
Afbeelding
Explosie vannacht bij een woning aan de Willem Frederik Hermansstraat in Leidsche Rijn Nieuws
Nieuwegracht 201,
Zaterdag 29 juni 2024: Open Tuinendag Utrecht Lezersnieuws
Fort Nieuwersluis sluit tijdelijk voor publiek Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws