Donderdag 19 juli 2018

NIEUWS Gratis koffie P+R Breukelen is vergroot en verbeterd

BREUKELEN > Het had woensdag zo’n mooi feestje moeten worden met wethouder Pieter de Groene en Gedeputeerde Verbeek. Beide bestuurders zouden het vernieuwde P&R terrein bij station Breukelen openen. Maar vorige week moesten de wethouder en de provinciebestuurder opstappen. Daarom is er voor gekozen om het alleen even onder de aandacht te brengen dat er nu iets moois ligt bij station Breukelen.

Reizigers kunnen nu op 704 parkeerplaatsen gratis parkeren. De uitbreiding van de P+R is het resultaat van plannen die Goedopweg met de gemeente Stichtse Vecht heeft gemaakt om de bereikbaarheid van de regio te vergroten en het verder reizen met het openbaar vervoer aantrekkelijker te maken. Goedopweg en gemeente Stichtse Vecht bieden reizigers van 14 t/m 21 februari tussen 7.30 – 9.00 uur en 17.00 – 18.00 uur een gratis kopje koffie of thee aan van Ed Kroket.

Gratis parkeren op 704 plaatsen

De capaciteit van het P+R-terrein ‘P2’ is uitgebreid met 89 extra parkeerplaatsen, waarmee het totaal aantal gratis parkeerplaatsen op 704 komt. De uitbreiding was nodig omdat de P+R regelmatig vol stond en kampte met automobilisten die hun auto parkeerden op onjuiste plekken. Op het P+R-terrein zijn bewakingscamera’s en extra openbare verlichtingsmasten geplaatst, die bijdragen aan het vergroten van de sociale veiligheid. Bij de entree van P2 en langs het nieuwe geluidsscherm wordt nog beplanting aangebracht zodra het weer het toelaat.


Goedopweg in de regio Utrecht

Esther de Lange: ‘We moeten er alles aan doen om de Regio Utrecht bereikbaar te houden. Deze 89 extra parkeerplaatsen bieden reizigers de kans om gemakkelijk naar Utrecht en Amsterdam te reizen, zonder in de file te belanden.’

Real time informatie vrije parkeerplaatsen

Er zijn camera’s bij de inritten van de drie P+R-terreinen in Breukelen geplaatst die op basis van (geanonimiseerde) kentekenherkenning registreren hoeveel parkeerplekken vrij zijn. Het systeem wordt binnenkort zo ingericht dat dynamische borden, vlak na het verlaten van de snelweg vanuit de richtingen Amsterdam, Utrecht en Breukelen, aan de automobilisten tonen hoeveel parkeerplekken er nog vrij zijn op de drie P+R-terreinen in Breukelen. Zo hoeven automobilisten niet te zoeken naar een plek en kunnen snel hun auto parkeren.

Tevens wordt het aantal beschikbare parkeerplekken op de P+R-terreinen in Breukelen binnenkort zichtbaar in de NS-reisplanner app en op www.goedopweg.nl. Hierdoor wordt de overstap naar het openbaar vervoer voor automobilisten zo makkelijk mogelijk gemaakt.

Neem een OV-dag

Om de uitbreiding te vieren krijgen gebruikers van de P+R van 14 tot en met 21 februari op doordeweekse dagen gratis koffie of thee van de lokale ondernemer Ed Kroket (tussen 7.30 – 9.00 uur en 17.00 – 18.00 uur). Ook ontvangen automobilisten een financiële vergoeding van € 20,- voor hun eerste OV-dagen wanneer zij zich registreren via de ‘Neem een OV-dag’ app van Goedopweg.

Werkzaamheden

Naast het P+R terrein in Breukelen zal Goedopweg dit jaar ook een nieuwe P+R in Bunnik realiseren. Bij Nieuwegein Linielanding wordt dit jaar een geheel nieuw carpoolplein aangelegd. Vorig jaar heeft Goedopweg de P+R terreinen bij Hollandsche Rading, Den Dolder, Abcoude en Rhenen uitgebreid.

Goedopweg

De uitbreiding en aanpassingen te Breukelen gebeurden in opdracht van Goedopweg. In Goedopweg werkt gemeente Stichtse Vecht samen met de provincie Utrecht, de gemeenten Utrecht en Amersfoort, Rijkswaterstaat, het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat en de U15 (netwerk van werkgevers in de regio) aan een goede bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio Utrecht.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden