Afbeelding

Inschrijving Swim To Fight Cancer Stichtse Vecht is van start gegaan

Nieuws

BREUKELEN > Na drie zeer succesvolle edities van Swim to Fight Cancer in 2018, 2019 en 2022 vindt dit jaar de 4e editie van de Swim plaats op zondag 8 september 2024, wederom bij Boom & Bosch in Breukelen. Op die dag springen volwassenen en kinderen het water in om respectievelijk 2km en 500 meter te zwemmen. Alle deelnemers laten zich voor deze prestatie sponsoren en de opbrengst gaat geheel naar Fight Cancer. 

Bijzonder aftrap campagne

Ex-WK zwemmer Joost Reijns sprong op vrijdag 12 april om 10.00 uur de Vecht in en opent daarmee de officiële inschrijving van de 4e editie van Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht. Hij droeg symbolisch het stokje over aan de Lions Ladies uit Breukelen die zich als eerste team hebben aangemeld voor de 4e editie van het zwemevent dit najaar.  Oud-voorzitter Karitha Wassenaar en kersverse voorzitter Hetty Veneklaas gaven  gezamenlijk het startschot voor het openen van de inschrijving. Hetty Veneklaas, ex-wethouder Sociaal Domein, Onderwijs en Sport Stichtse Vecht, neemt het voorzitter-stokje over van Karitha Wassenaar die verantwoordelijk was voor de organisatie van de drie eerdere succesvolle edities. Hetty Veneklaas, voorzitter over de 4e editie Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht. “Samen met een volledig nieuw kernteam zijn we achter de schermen druk bezig om van de 4e editie weer een spetterend evenement te maken. Dit jaar willen we extra nadruk leggen op inclusie. Kanker raakt helaas iedereen en we willen iedereen de mogelijkheid bieden om het gevoel van onmacht om te zetten in actie door deel te nemen aan de Swim en zo geld op te halen voor onderzoek naar kanker. Dit betekent dat we een aantal speciale vrijkaarten hebben voor minder daadkrachtige inwoners die graag meezwemmen. Ook bieden we dit jaar de mogelijkheid om voor een klein bedrag ‘vriend van de Swim’ te worden. Verder zoeken we actief de samenwerking op met kleine ondernemers voor speciale doneeracties. We hopen dan ook dat we de inwoners uit alle 12 kernen van Stichtse Vecht kunnen verbinden aan de Swim.”

 Inschrijven is vanaf nu mogelijk. Alle enthousiastelingen, zowel volwassenen en jeugd vanaf 10 jaar, kunnen zich individueel of per team inschrijven op www.swimtofightcancer.nl/stichtsevecht.  Wil je graag met je werk of je vrienden zwemmen, met je klas of met je team? Alles is mogelijk! Schrijf je in en stel daarna je eigen team samen!  Op de site vind je achtergrondinformatie over Swim to Fight Cancer en over de organisatie Fight Cancer. In afgelopen jaren is gebleken dat er enorm veel enthousiasme binnen Stichtse Vecht bestaat voor het zwemmen voor dit goede doel. Wees er dus snel bij want VOL=VOL! We verwachten weer een run op de inschrijvingen! 

 Joost Reijns is sinds november 2023 directeur van Stichting Fight Cancer. Na het najagen van een Olympische droom, die werd onderbroken door de diagnose teelbalkanker met uitzaaiingen in de lymfe, en met het hoogtepunt van een WK zilver in 2015 als zwemmer op het wereldtoneel, koestert Joost nu de ambitie om zijn andere droom te verwezenlijken: iedereen een behandelplan op maat bieden.

OVER FIGHT CANCER 

Fight Cancer, een dochter van KWF, organiseert al jaren recreatieve zwem-events in het binnenwater van grote en kleine steden in Nederland. Dit jaar wordt in 13 steden gezwommen voor Fight Cancer. Hiermee hoopt Fight Cancer zo veel mogelijk fondsen te werven voor wetenschappelijk onderzoek via KWF Kankerbestrijding. Fight Cancer kiest ervoor om jonge, talentvolle onderzoekers en artsen te steunen. Met de donaties kunnen zij op het hoogste niveau kennis en vaardigheden opdoen op het gebied van oncologie. In 2018 vond het evenement voor de eerste keer binnen Stichtse Vecht plaats en sprongen 450 deelnemers de vecht in om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar kanker. In 2019 en 2022 hebben we het aantal deelnemers flink uitgebreid, er waren toen 550 volwassenen en 200 kinderen die de afstand in het water aflegden.

Afbeelding
Wegafsluitingen in Maarssen-Dorp op Koningsdag Gemeente
Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend
Afbeelding
Expositie van 564 ansichtkaarten van Harmelen in het Dorpshuis Vrije tijd
Afbeelding
Molen de Trouwe Wachter in Tienhoven opent deur op Nationale Molendag Vrije tijd
Afbeelding
Open Rotaryavond Rotaryclub Maarssen Breukelen Digitaal en divers: symbiose of botsing? Lezersnieuws
Afbeelding
Jongste Olympische sport groots(t) in Utrecht Olympische status in 2028 tekenend voor de ontwikkeling van flag football Sport
Afbeelding
Buitenplaats Kameryck organiseert voor het tweede jaar op rij gratis lunch voor ouderen Ondernemend
Afbeelding
Nieuwe borden bij UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies, ook Fort Maarsseveen en Fort Nieuwersluis Nieuws
Herman en Ricardo
Muziekmiddag Zonnebloem Breukelen Lezersnieuws
Concert 2023
Een muzikale reis over de wereld in 60 minuten met Het Maarssens Vrouwenkoor Cantantes Vrije tijd
Avondvierdaagse Maarssen 2023
Inschrijven Avondvierdaagse Maarssen weer gestart. Lezersnieuws
Afbeelding
Expositie Nico Koster op Buitenplaats Doornburgh, unieke serie foto's Vrije tijd
Afbeelding
Cultuur19 maakt programma Zingende Beelden bekend Vrije tijd
Afbeelding
Kasteel Loenersloot bruist op de Dag van het Kasteel Vrije tijd

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws