Vrijdag 21 september 2018

NIEUWS Zwerfvuil opruimacties Vleuten en De Meern Schoon groot succes

VLEUTEN-DE MEERN > Met in totaal ruim 100 deelnemers en de weergoden aan onze zijde waren de opschoonacties “Vleuten Schoon!” en “De Meern Schoon!” afgelopen zaterdag een groot succes.

In Vleuten vond de lustrumeditie plaats (wederom in samenwerking met Welwonend Makelaardij, het Raadhuis Vleuten en SmilingFirst). In De Meern zocht initiatiefnemer Marjolijn Vendrig voor de eerste editie van “De Meern Schoon!” samenwerking met Rob Pieterson (Brasserie De Bonte Koe), Ellen Heesakkers (Cozy Cadeaus), Pieter van Ginkel (Himsmadebouw) en Saskia Sidler (Sidler Organizing). Beiden partijen trommelden bewoners, vrienden, klanten en familie op om Vleuten en De Meern te ontdoen van zwerfvuil.

Tegen tien uur verzamelden de ruim 100 vrijwilligers, zowel jong als oud(er), zich bij Welwonend Makelaardij èn Brasserie de Bonte Koe. Onder het genot van koffie en limonade werden de schoonmaakroutes bepaald. Gewapend met vuilniszakken en vuilknijpers ging iedereen enthousiast aan de slag. Evenals voorgaande jaren vond een flinke hoeveelheid rommel een nieuwe, meer passende plek; in de vuilniszak. Het is onvoorstelbaar wat door mensen allemaal op straat en in de natuur wordt gegooid. Gelukkig is er een groeiende groep inwoners die zich oprecht betrokken voelt bij hun woonomgeving en zich bekommert om het milieu. Daarom steken zij graag de handen uit de mouwen om lokaal zwerfvuil op te ruimen. Na twee uurtjes opschonen werden alle vrijwilligers beloond met een portie verse friet. En dat ging erin als koek!

Onderschrift foto 1 (Vleuten Schoon_supporters_groepsfoto)

Enthousiaste vrijwilligers van Vleuten Schoon!

Foto 1: Corin Verhoef

Onderschrift foto 2 & 3 (Van jong tot oud actief tijdens_De Meern Schoon)

Foto 2: Rubia Blok

Foto 3: Marjolijn Vendrig

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden