Vrijdag 22 november 2019

NIEUWS Leidsche Rijn krijgt eigen kookboek Nieuwe Buren Voor en door Leidsche Rijners

LEIDSCHE RIJN > Het CookingToday kookboek Nieuwe Buren gaat over de zoektocht van fanatieke thuiskokkin Joyce Pherai naar persoonlijke eetverhalen en gerechten van haar buurtgenoten. Het resultaat is een bonte verzameling van nostalgische familierecepten en uiteenlopende smaken uit verschillende wereldkeukens die je een thuisgevoel geven. Joyce startte vorig jaar het foodstory platform CookingToday.nl en is initiatiefnemer van het kookboek ter ere van 20 jaar Leidsche Rijn. “Via eten leer je elkaar het best kennen. En dat is precies de vonk die ik wil overbrengen met het eerste CookingToday kookboek Nieuwe Buren.”, aldus Joyce.

Samen eten verbindt

Het kookboek Nieuwe Buren gaat over mensen samenbrengen, samen koken en samen eten. Joyce: “Met het kookboek geef ik een kijkje in de pannen van Leidsche Rijners. Ik ging op zoek naar bijzondere recepten van bewoners in mijn eigen woonplaats: Leidsche Rijn, het jongste stadsdeel van Utrecht dat dit jaar haar 20-ste bestaan viert. Ik voel mij vereerd dat een symbolisch aantal van twintig bewoners hun meest speciale recepten, zelfs geheime familierecepten, aan mij hebben toevertrouwd. Van de oer-Hollandse kippensoep van tante Nel tot de Peruaanse ceviche van buurvrouw Katty. En niemand minder dan Barry Atsma, die op steenworp afstand van mijn huis bleek te wonen, deelde zijn favoriete vega recept voor tomatentaart. Ik ben er trots op dat al deze bijzondere verhalen en recepten samenkomen in dit gezellige kookboek met recepten die je een thuisgevoel geven.”

Boekpresentatie en lancering

Op woensdag 1 augustus was het dan eindelijk zover: de boeklancering van het CookingToday kookboek Nieuwe Buren. Bij BraZZerie Abrona in De Meern vond de feestelijke boekpresentatie plaats waarbij de bewoners die in het kookboek staan in het zonnetje werden gezet. Na een enthousiaste speech van Joyce en uitreiking van de eerste exemplaren, was de feestvreugde nog niet voorbij. Bij hoofdsponsor Albert Heijn Vleuterweide werd samen met filiaalmanagers Gera Meijers en Sander van Amstel op een originele manier het kookboek geïntroduceerd bij het grote publiek: kinderen mochten tijdens een bakworkshop van voedingsconsulente Julia Waszink van soepa.nl aan de slag met een recept uit het kookboek: heerlijke fruittaartjes. De komende weken kun je bij twee Albert Heijn filialen het kookboek bewonderen en alvast proeven van de heerlijke recepten.

Het kookboek Nieuwe Buren is te koop voor € 6.95 en is online te bestellen via de website www.cookingtoday.nl of mail info@contenttoday.nl Het boek is verkrijgbaar bij Albert Heijn Vleuterweide en Mereveldplein (De Meern), drie vestigingen van Boekhandel Kees, bij Brouwerij Maximus en BraZZerie Abrona. Het kookboek is mede mogelijk gemaakt door Stichting 20 jaar Leidsche Rijn en Albert Heijn Vleuterweide en De Meern.

Foto: Wijkbureau Leidsche Rijn

1 REACTIE

J vd Broek10 augustus 2018 om 15:48

Jammer dat het niet een vervolg is geworden van een eerdere uitgave, 'Kleur &Smaak van Vleuterweide' welke meer dan 10 jaar geleden is gemaakt door een aantal Vrijwilligers. De coördinatie was o.a. in handen van Puck Kamp, Angela Mastwijk interview/teksten en Berry Kragten voor de foto's.
Zou toch mooi geweest zijn ook dit initiatief weer eens in het voetlicht te plaatsen, daar de doelstelling hetzelfde was, mensen tot elkaar laten komen in gesprek en samenzijn.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden